Verkkouutiset

Paavo Väyrynen kohublogistaan: Kirjoitin Ukrainasta dosenttina

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen katsoo ulkopoliittiseen keskusteluun kehittyneen oudon ilmapiirin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavo Väyrynen vastaa tiedotteessaan hänen kahdesta äskeisestä Ukraina-aiheisesta blogistaan annettuihin kommentteihin.

– Se on oikeistolaisuudessaan ja Venäjä-vastaisuudessaan lähellä Yhdysvaltain oikeistossa ja Baltian maissa vallalla olevaa ajattelua, Paavo Väyrynen toteaa ulkopoliittisen keskustelun ilmapiiristä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Väyrynen kirjoittaa pyrkineensä ensimmäisessä blogikirjoituksessaan käsittelemään tasapuolisesti Ukrainan kriisiin johtaneita tapahtumia. Kirjoitus oli hänen mukaansa vastaus ”väitteisiin, että olisin pyrkinyt liehittelemään Venäjää”.

Toisessa blogissaan Paavo Väyrynen esitti ratkaisumallinsa Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi. Hänen mallissaan Krimin alueen ”ulkoisesta turvallisuudesta vastaisi Venäjä”.

Kokoomuslaisten arvostelijoiden mukaan esitys on vastoin kansainvälistä oikeutta ja Venäjän joukkoja Ukrainassa ei tule hyväksyä. Keskustan Kimmo Tiilikainen kommentoi ehdotuksen olevan akateemista pohdiskelua.

Tiedotteessaan Väyrynen korostaa kirjoittaneensa esityksensä ”kansainvälisten suhteiden dosenttina, jolla on sekä vapaus että velvollisuus esittää myös ennakkoluulottomia ajatuksia”.

Väyrysen mukaan ensin ”oikeistohenkiset aktivistit” väittivät hänen esittäneen, että länsimaiden tulisi hyväksyä Krimin liittäminen Venäjään ja ”tässäkin minun väitettiin olleen rähmällään Venäjän ja Vladimir Putinin suuntaan”.

– Tosiasiassa ehdotin kirjoituksessani, että Venäjä palauttaisi osittain Krimin itsenäisyyden ja hyväksyisi sille samankaltaiseen itsehallinnolliseen aseman, jollainen Puerto Ricolla on Yhdysvaltain yhteydessä. Tämä on vastoin Venäjän tiukkaa kantaa, Paavo Väyrynen kommentoi.

– Kirjoituksessani ehdotin harkittavaksi kokonaisratkaisua Ukrainan kriisiin. Uskon, että Venäjä voisi hyväksyä neuvotteluissa muutoksen Krimin asemaan, jos kokonaisuus olisi sen hyväksyttävissä. Toivon, että Ukrainan kriisin ratkaisemisesta käytäisiin avointa keskustelua. Jos minun ehdottamani malli ei jollekulle käy, toivoisin tuotavan esiin parempia. Kriisiin on löydettävä rauhanomainen ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)