Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Tavoittelen äänikuninkuutta kuntavaaleissa Helsingissä

Väyrynen kertoo perustamansa Terve Helsinki -listan etsivän myös pormestariehdokasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko ja pitkäaikainen keskustavaikuttaja Paavo Väyrynen kertoo tavoittelevansa kuntavaaleissa äänikuninkuutta. Väyrynen on ilmoittanut olevansa ehdolla Helsingissä omalla Terve Helsinki -listallaan.

– Olin kuntavaaliehdokkaana Helsingissä vuonna 1988. Sain silloin yli 5000 ääntä. Ääniosuuteni oli samaa luokkaa kuin vuoden 2012 kuntavaalien ääniharavien, Jan Vapaavuoren ja Jussi Halla-ahon, saama kannatus. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa menestyin Helsingissä hyvin, Väyrynen perustelee tavoitettaan Uuden Suomen blogissa.

Väyrysen matematiikka kuitenkin ontuu.

Todellisuudessa viime kuntavaalien äänikuningas, kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori, keräsi 7894 ääntä. Halla-ahoa enemmän ääniä sai vielä vasemmistoliiton Paavo Arhimäki, jota äänesti valtuustoon 6467 helsinkiläistä. Myös Halla-ahon äänimäärä oli pitkälti yli viiden tuhannen, eli 6034 ääntä.

Äänestäjien määrään suhteutettuna ero on pienempi, sillä Helsingin väestömäärä on kasvanut vaalien välillä noin sadalla tuhannelle. Vapaavuori sai vuonna 2012 noin 1,25 prosenttia kaikista äänistä ja Väyrynen vuonna 1988 noin 1,02 prosenttia.

Väyrysen mukaan Terve Helsinki -listalle etsitään edelleen ehdokkaita. Hän myös vihjaa, että ei itse ole kiinnostunut lähtemään listansa pormestariehdokkaaksi.

– Etsimme myös sopivaa pormestariehdokasta, hän kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)