Verkkouutiset

”Tietääkö Alexander Stubb mitä Antti Rinne puuhaa?”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kritisoi pääministerin ja valtiovarainministerin ristiriitaisia lausuntoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen johdon viimeaikaisten kannanottojen johdosta joutuu kysymään, onko pääministeri Alexander Stubbilla (kok.) ja valtiovarainministeri Antti Rinteellä (sd.) ”homma hanskassa”? Kimmo Tiilikainen toteaa tiedotteessaan.

EU:n päätettyä Venäjä-pakotteista pääministeri sanoi, että pakotteilla ei ole merkittävää vaikutusta Suomelle. Useiden asiantuntijoiden ja yritysten mukaan vaikutukset ovat tuntuvia. Voidaan puhua jopa miljardiluokan menetyksistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tänään pääministeri jo sanoikin tiedotustilaisuudessaan, että kyse on mahdollisesti talouskriisistä. Stubbin mukaan Venäjä-pakotteiden vaikutukset Suomen talouteen on huomioitu valtion budjetin pohjana käytettävissä ennusteissa, Tiilikainen sanoo.

Tiilikaisen mukaan pääministerin puheet ovat paitsi muuttuneet myös pahassa ristiriidassa valtiovarainministerin lausuntojen kanssa. Eilen Rinne sanoi, että pakotteiden vaikutuksia ei oteta valtiovarainministeriön parhaillaan valmistelemassa budjettiesityksessä huomioon.

Rinteen mukaan myöskään taloustilanne ja -odotukset eivät ole muuttuneet sitten kesäkuun ennusteiden, jotka arvioivat talouden kasvavan tänä vuonna 0,2 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

– Miten on mahdollista, että hallituksen avainministerit antavat peräkkäisinä päivinä näin vastakkaisia lausuntoja? Onko talousennusteita ja budjetin pohjalaskelmia muutettu yhdessä yössä, vai eikö Stubb tiedä mitä Rinne puuhaa? Tiilikainen ihmettelee.

Tiilikainen katsoo, että Suomen suurimmat uhat ovat talouden huono kehitys ja paheneva työttömyys. Kumpaankaan ei ennusteiden mukaan ole muutosta luvassa.

Hänen mukaansa EU:n päättämät ja Stubbin hallituksen hyväksymät Venäjän vastaiset pakotteet uhkaavat entisestään vaikeuttaa Suomen tilannetta.

– Valtion ensi vuoden budjetti on käytännössä Stubbin hallituksen viimeinen mahdollisuus muuttaa Suomen suuntaa.

– Työttömyyden hillitsemisen ja talouden huonon kehityksen kääntämisen – joihin molempiin Venäjä-pakotteet suoraan ja välillisesti vaikuttavat – on oltava ykkösasioita. Hallitus näyttää kuitenkin työntävän pään pensaaseen. Tämä on kestämätöntä Suomelle tässä tilanteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)