Verkkouutiset

Kokoomuksen pj-ehdokkaat: Tervehdimme blokkipolitiikkaa lämpimästi

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat Elina Lepomäki, Petteri Orpo ja Alexander Stubb kannattavat blokkipolitiikkaa, jossa oikeisto ja vasemmisto muodostaisivat kaksi selkeästi erillistä ryhmää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat Elina Lepomäki, Petteri Orpo ja Alexander Stubb osallistuivat maanantaina pj-kiertueen neljänteen etappiin Turussa.

Puheenjohtajakiertueella Turussa maanantai-iltana heiltä kysyttiin, mitä mieltä ehdokkaat olisivat monipuoluejärjestelmän korvaamisesta kaksipuoluejärjestelmällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Se olisi ehdottomasti tavoitetila, että Suomessakin olisi kaksipuoluejärjestelmä, jossa olisi oikeistoblokki, jota johtaisi kokoomus. Samalla tavalla vasemmistopuolueet muodostaisivat oman blokkinsa. Se selkeyttäisi tilannetta, sanoi Petteri Orpo.

– Tässä nykyisessä tilanteessa ei ole helppo nähdä, että se syntyisi itsestään. Siksi meidän pitäisi lähteä edistämään porvarillisen blokin syntymistä.

– Meidän pitäisi pyrkiä seuraavissa tai sitä seuraavissa vaaleissa porvarilliseen allianssiin, joka olisi selkeä vaihtoehto. Silloin voitaisiin helpommin määritellä tavoitteet.

Elina Lepomäki sanoi tervehtivänsä blokkipolitiikkaa hyvin lämpimästi.

– Minun mielestäni on hyvin oleellista, että demokratiaa kunnioitetaan siltä osin, että puolueita voidaan perustaa, jos saadaan tarvittavat kannattajakortit kasaan.

– Blokkipolitiikka toisi selkeyttä, koska meillä on henkilö- ja listavaalin yhdistelmä. Se tarkoittaa sitä, että jos Uudenmaan vaalipiirissä äänestää Lepomäkeä, niin se saattaa mennä Stubbille, vaikka emme edustakaan ääripäitä listalla, hän sanoi.

Lepomäen mukaan ihmiset voisivat nähdä hallitusohjelman ennen vaaleja, jos poliittinen järjestelmä perustuisi blokkipolitiikkaan.

Alexander Stubb kertoi pitävänsä allianssivaihtoehtoa varteenotettavana.

– Silloin se perusajatus olisi se, että me kokoaisimme keskustaoikeistolaiset voimat yhteen.

– Vähän samalla tavalla kuin Ruotsissa on tehty. Jokuhan voisi sanoa, että omalla tavallaan tämä keskustaoikeistolainen porvarillinen koalitio, joka meillä tällä hetkellä on, edustaa sitä omalla tavallaan.

Lue myös: Lepomäki: Keskustan johtaminen tasokkaampaa – Stubb: Olen eri mieltä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)