Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Hänninen: Kestävyysvaje tulee kyseenalaistaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hännisen mukaan oikeistolaisen taloushegemonian haastamisen tulee olla kevään eduskuntavaalien kärkiteema.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hännisen mukaan oikeistolaisen taloushegemonian haastamisen tulee olla kevään eduskuntavaalien kärkiteema.

– Onko ay-liike ja poliittinen vasemmisto niellyt puheen kestävyysvajeesta liian helposti? Hänninen pohti Kainuun Vasemmiston osastopäivillä Vuokatissa lauantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kestävyysvaje on pitkäaikainen ennuste, joka perustuu nykyisten kehityskulkujen jatkumiseen sellaisenaan. Ennusteessa on paljon muuttujia, joihin voi myös tietoisesti vaikuttaa.

Kestävyysvajeella perustellaan muun muassa eläkeuudistuksen tarvetta. Työnantajapuoli haluaa sitoa eläkeiän eliniän odotteeseen. Hänninen muistuttaa, ettei eliniän odote ole sama koulutuksesta, tuloista ja sukupuolesta riippuen.

Hallituksen ensi vuoden budjettiesitys osuu Hännisen mielestä pahimmin pienituloisiin esimerkiksi lapsilisäleikkauksen ja perusturvan indeksileikkausten myötä.

– Huonoista talousnäkymistä huolimatta leikataan kotimaista ostovoimaa eikä tehdä elvyttäviä ja työllistäviä investointeja. Työttömyyden ja syrjäytymisen kuluissa voitaisiin säästää esimerkiksi homekouluja korjaamalla, Hänninen esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)