Verkkouutiset

Ministeri Kai Mykkänen Ylelle: Suomeen tulevien kiintiöpakolaisten määrää voidaan kasvattaa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen haluaa, että laitonta maahantuloa kitketään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi aikoo isännöidä vuoden 2017 alussa suurta kansainvälistä Syyria-kokousta, johon odotetaan paikalle YK-järjestöjen johtoa. Kokouksessa on tarkoitus julkistaa YK:n Syyriaa koskevat uudet avustussuunnitelmat.

– Henkilökohtaisesti uskon, että meillä on valmiutta edetä siihen suuntaan, että kiintiöpakolaisten määrä kasvaa, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Koko yleisen pakolaispolitiikan suunnan Euroopassa tulisi kääntyä siihen suuntaan, että pakolaisia otetaan suoraan leireiltä ja saadaan laiton maahantulo hallintaan, Mykkänen sanoo.

Hän ei vielä arvioinut, paljonko pakolaisten määrää olisi mahdollista kasvattaa.

– Se on Euroopan hallitusten välillä ja sitten myös Suomen sisäisesti arvioitava, Mykkänen sanoo.

Hänen mukaansa konkreettiset toimet vaativat yleistä eurooppalaista yhteisymmärrystä siitä, että sisäiset siirrot toimeenpantaisiin muissakin maissa kuin vain Suomessa.

– Emme kuitenkaan voi olla ainoa maa, ja tämä on tietysti asia, joka hallituksen sisällä on keskusteltava myös, Mykkänen jatkaa.

Helsingissä järjestettävän Syyrian avustuskokouksen tarkoituksena on myös löytää yksityisiä toimijoita avustusoperaatioihin.

– Jos onnistumme niin kokouksesta saattaa muodostua hyvinkin merkittävä, Mykkänen sanoo.

Helsingin kokous ei ole apulupauskonferenssi eikä siinä tulla antamaan uusia sitoumuksia Syyria-avusta. Suomen tavoitteena on antaa oma korkean tason tukensa YK:n avustustyölle. Varsinainen vuotuinen Syyrian-avustuskonferenssi järjestetään myöhemmin keväällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)