Verkkouutiset

Kirkko: Köyhyys on totta – lähes 700 000 suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella

Kirkon Yhteisvastuu -keräys alkaa helmikuun alussa teemalla "Lähimmäisenrakkaus on ihmisyyden mitta".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa Yhteisvastuu 2015 –keräys tukee vähävaraisia, yksinäisiä ja eri syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Ulkomaisena keräyskohteena on Haiti, missä autetaan lapsia kouluun.

Tilastokeskuksen mukaan jo lähes 700 000 suomalaista elää köyhyysrajan alapuolella. Usein rahaa ruokaan tai vaatteisiin ei ole riittävästi. Pahiten köyhyys koettelee yhden huoltajan lapsiperheitä ja työelämän ulkopuolelle jääneitä, pitkään perusturvan varassa eläneitä yksinäisiä ihmisiä. Monin paikoin apua pyydetään enemmän kuin sitä pystytään antamaan.

– Ammattiauttajien rinnalle tarvitaan jatkossa yhä enemmän vapaaehtoisia, jotta hädässä olevien avunpyyntöihin pystytään vastaamaan. Nykyisessä julkisen talouden tilanteessa vapaaehtoistoiminta on myös käytännössä ainoa mahdollinen tapa parantaa palveluja vähäosaisten auttamiseksi, sanoo Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen.

Yhteisvastuukeräyksen 2015 esimies, Espoon piispa Tapio Luoma puolestaan sanoo, että yhä pitenevät leipäjonot tuovat näkyväksi sen, etteivät yhteiskunnan normaalit tukiverkot riitä turvaamaan ihmisten toimeentuloa.

– Tässä tilanteessa meidän täytyisi ymmärtää, miten kovasti tarvitsemme toinen toisiamme. Tekijälleen vapaaehtoistyö antaa hyvää mieltä, sisältöä elämään sekä sosiaalisia kontakteja”, hän sanoo.

Toisena avustuskohteena on Haiti, minne Yhteisvastuun tuella rakennetaan tulevina vuosina uusia kouluja, joihin köyhimpienkin perheiden lapsilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan. Koulut on suunniteltu kestämään maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä. Koulujen rakentamisen ohella Haitissa kehitetään koulujen hallintoa ja opetuksen laatua. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)