Verkkouutiset

USU: Tulottomien kotitalouksien määrä jo 47 000

Kokonaan tulottomien kotitalouksien määrä on kasvanut voimakkaasti, kertoo Uutissuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan johtava tutkija Minna Ylikännö kertoo Uutissuomalaiselle, että heinäkuussa Suomessa oli noin 47 000 sellaista kotitaloutta, joilla ei ollut tulona muuta kuin toimeentulotuki ja mahdollinen asumistuki.

Tulottomien kotitalouksien määrä on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa, sillä vielä vuonna 2013 tulottomia kotitalouksia oli Kelan tutkimuksen mukaan ”vain” 20 757.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto pitää tulottomien määrän kasvua erittäin hälyttävänä.

– Kukaan ei vielä tiedä, miten tulottomuuden vaikutukset kumuloituvat, ja mitä vaikutuksia tällä on näiden ihmisten ja heidän lähiyhteisöjensä elämään, hän sanoo Uutissuomalaiselle.

Kivipelto pelkää, että pahimmassa tapauksessa tulottomuus johtaa syrjäytymiseen ja myöhemmin entistä kalliimpiin toimenpiteisiin, kuten ensihoitoon ja psykiatriseen erikoissairaanhoitoon.

Tulottomilla tarkoitetaan kotitalouksia, joiden toimeentulo perustuu toimeentulotukeen ja mahdollisesti yleiseen asumistukeen. Jos taloudessa asuu alaikäisiä lapsia, tuloina voivat olla myös lapsilisä ja elatustuki. Näillä kotitalouksilla ei ole mitään verotettavia tuloja: ei työtuloja, pääomatuloja, verottomia osinkotuloja eikä veronalaisia sosiaalisia tulonsiirtoja, kuten eläkkeitä, työttömyyspäivärahaa, lasten kotihoidon tukea tai opintotukea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)