Verkkouutiset

UPM suojelee kolme arvokasta suoaluetta

Metsäkonserni UPM, ympäristöministeriö, Hämeen ELY-keskus ja Etelä-Savon ELY-keskus ovat sopineet UPM:n omistamien suoalueiden vapaaehtoisesta suojelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Janakkalassa sijaitsevan Luuliolahti-Saukonojan kohteesta (noin 61 ha) on tehty kauppa. Lisäksi Janakkalassa rauhoitetaan Rönnin lähdesuo (2,8 ha) ja Savonlinnan Savonrannalla Suurilakean alueen suot (26,3 ha), jotka säilyvät UPM:n omistuksessa yksityisinä suojelualueina.

– Olemme iloisia, että UPM on lähtenyt aktiivisesti neuvottelemaan omistamiensa valtakunnallisesti arvokkaiden suokohteiden suojelusta. Kohteet ovat luontoarvoiltaan soidensuojelutyöryhmän valitsemien kohteiden arvokkainta kärkeä, ylijohtaja Timo Tanninen ympäristöministeriöstä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Savonrannalla sijaitseva suojelukokonaisuus käsittää Suurilakean ja kolme piensuota sen läheisyydessä.

Suurilakean suon laiteilla esiintyy sekä rämeitä että korpia, mutta keskiosa on harvapuustoinen ja keidassuomainen. Pienemmillä osa-alueilla on korpinotkelma, luhtaa, rämettä ja pieni avosuo, joka on umpeen kasvanut lampi.

Janakkalassa sijaitseva Rönnin suojelukohde on ojittamaton lähdesuo. Alueella on harsosammaleen ja isonauhasammaleen esiintymät. Alue on Hämeen ELY-keskuksen mukaan merkittävä lähdeluontotyyppien suojelun kannalta.

Luulionlahti-Saukonojan suot Janakkalassa ovat vähäpuustoisia ojittamattomia alueita, jotka ovat syntyneet Alasjärven vedennousun seurauksena. Alue on myös linnustoltaan arvokas.

UPM on aktiivisesti ennallistanut soita, ollut mukana EU:n LIFE -rahaston tukemassa Suoverkosto-LIFE hankkeessa ja rauhoittanut siihen liittyviä alueita esimerkiksi Keski-Suomessa 485 hehtaaria, kertoo UPM:n ympäristöpäällikkö Sami Oksa ympäristöministeriön tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)