Presidentti Niinistö: Puheeni panettelijat saattoivat vääristelyllään luoda intoa ääripäähän

Facebookissa kysyjälle vastanneen presidentin mukaan hänen valtiopäivien avajaispuhettaan vääristeltiin aika lailla.

  • LKS 20160203  Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola, eduskunnan puhemies Maria Lohela ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa Finlandia-talossa Helsingissä 3. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Presidentti Sauli Niinistö piti valtiopäivien avajaispuheen keskiviikkona 3.2.2016. Vasemmalla eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola ja puhemies Maria Lohela.

    ()

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Facebook-sivuillaan käytävässä keskustelussa viime keskiviikkoisen puheensa vastaanottoa. Hänen puheensa maahanmuuttoteema herätti paljon huomiota. Facebook-sivuilla on tämä linkki puheen referaattiin presidentin kanslian sivuilla.

Keskustelussa Pasi Mälkiä esitti kysymyksen "Tahtoisin kysyä herra presidentiltä, millaisia ajatuksia teissä herättää se että tämä pitämänne puhe on otettu riemuissaan vastaan maamme äärioikeistolaisissa piireissä?".

Sauli Niinistö vastasi kysymykseen sunnuntai-iltana. Hänen vastauksensa kuuluu seuraavasti:

"Pasi Mälkiä, MTV:n kertoman mukaan aika moni hyväksyi puheeni, ovat siihen varmaan tutustuneet. Puhettani kuitenkin vääristeltiin aika lailla, "tulkittiin" mm. että olisin vaatinut rajojen sulkemista tai että Suomen pitäisi rikkoa sopimuksia. Niin en tehnyt. Nämä puheeni panettelijat, johon toivon mukaan ette kuuluneet, saivat paljon julkisuutta eivätkä ollenkaan ymmärtäneet, että saattoivat vääristelyllään luoda intoa ääripäähän. SN"

Presidentti viitannee tähän MTV:n kyselyyn, jonka mukaan lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli hänen kanssaan täysin samaa mieltä tai samaa mieltä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.