Verkkouutiset

”Kaksi miestä lisääntyvät keskenään” – PS:n Niikolta ja Hakkaraiselta eduskuntakysely

Perussuomalaisten kansanedustajien mukaan "yhteiskunnassamme siirryttäisiin aivan uudelle tasolle, jos perheessä kaksi miestä tai kaksi naista voisivat lisääntyä keskenään".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Mika Niikko (ps.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.) ovat jättäneet eduskuntakyselyn lapsen oikeuksista translakia uudistettaessa.

Kansanedustajat ovat huolestuneita aikeista poistaa laista vaatimus transseksuaalien lisääntymiskyvyttömyydestä. Jos näin tehdään, heidän mukaansa ”mieheksi todettu henkilö pystyy tästedes synnyttämään lapsia ja naiseksi todettu siittämään”.

”Ministerin nimittämä työryhmä on siis vakavien kysymysten äärellä, ja onkin huolestuttavaa, ettei työryhmässä ole edustettuna yhtään ammattikasvattajaa, lastensuojelujärjestön edustajaa, lastenpsykologia tai opettajaa, vaan omaa asiaansa ajavia lobbareita. Näyttää siltä, että teemaa halutaan tarkastella transsukupuolisen henkilön, ei niinkään hänen mahdollisen lapsensa, näkökulmasta. Haluaako sosiaalidemokraattinen ministeri näin toimimalla murentaa suomalaisen heteroperheen mallin yhteiskunnan perusyksikkönä”, kansanedustajat kysyvät.

Eduskuntakyselyn mukaan ”lakimuutoksen seuraukset saisivat aikaan lisääntyvää hämmennystä nimenomaan transsukupuolisten henkilöiden biologisten lasten kannalta. Lisäksi translain muutokset vaikuttaisivat perustavanlaatuisesti koulujen opetussuunnitelmaan”.

”Jo nyt vanhemman sukupuolen vaihtaminen on ymmärrettävästi kriisi lapselle. Yhteiskunnassamme siirryttäisiin kuitenkin aivan uudelle tasolle, jos perheessä kaksi miestä tai kaksi naista voisivat lisääntyä keskenään”, Niikko ja Hakkarainen toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)