Verkkouutiset

Kansanedustaja tulistui surmasta tuomitun vapauttamisesta ja naureskelusta – ”panee vihaksi”

Poliisi-kansanedustaja Kari Tolvanen suuttui surmassa avustaneen nopeasta pääsystä pois vankilasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun hovioikeus alensi viime viikolla 22-vuotiaan Joel Lilon tuomiota elinkautisesta kuuteen vuoteen. Hänet oli tuomittu 2011 tehdystä avunannosta 18-vuotiaan Jenna Lepomäen tappoon..

Iltalehden mukaan Lilo pääsi nyt pois vankilasta hieman yli kahden vuoden istumisen jälkeen. Alle 21-vuotiaana tehdystä rikoksesta voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun sitä on suoritettu puolet tai kolmasosa.

Joel Lilon käyttämä nimimerkki on nyt kirjoittanut Lepomäen muistosivuille viestin ”Ai kun oli lyhyt reissu…Mä todella nautin elämästäni. ROT IN PIECES.”

Tieto ei miellyttänyt poliisi-kansanedustaja Kari Tolvasta (kok.).

”Onpahan rangaistuksella taas ollut kasvattava vaikutus… Panee vihaksi, —-kele! Koskahan täällä eduskunnassa saataisiin väkivalta- ja seksuaalirikosten rangaistukset sekä ensikertalaisuussäännökset oikealle tasolle”, Kari Tolvanen kirjoittaa Facebookissa.

”Eihän se ole mitään”

Kari Tolvanen toteaa Verkkouutisille, että tällaisessa tapauksessa tuomittu ei ota opikseen mitään vaan pikemminkin väheksyy oikeusjärjestelmää.

– Mikä pahinta, tässä on kuitenkin nuori ihminen tapettu. Sitten tällainen kaveri pääsee vapaaksi ja vielä naureskelee asialle ja tuomiolle. Kyllä se panee vihaksi, Kari Tolvanen sanoo.

Tolvanen kertoo työssään törmänneensä useisiin vastaaviin tapauksiin.

– Etenkin törkeissä pahoinpitelyissä naureskellaan, että eihän se ole mitään, mitä siitä saa. On potkittu lähes kasviksi joku ihminen, mutta nuori tekijä saa ehdollisen vankeustuomion. He eivät joudu kärsimään oikeastaan mitään rangaistusta, hän kuvailee.

– Rangaistusten minimit ovat liian pieniä. Maksimit ovat ihan riittäviä. Tässä tapauksessa kun on nuoresta tekijästä kysymys, niin vankilassa hänen kimpussaan pitäisi olla esimerkiksi eri sosiaaliviranomaisten, ja se vaatii pitempää aikaa vankilassa, Tolvanen suosittelee.

– Siten pitäisi yrittää hänen maailmankatsomustaan muuttaa – jos se on mahdollista. Vapautumisen pitäisi sitten riippua siitä. Sen ei pidä olla automaatio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)