Verkkouutiset

Helsingin uudenvuoden tapahtumat uutisissa maailmalla – ”ennennäkemätöntä ahdistelua”

Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikön mukaan poliisi valvoi uudenvuodenaattona turvapaikanhakijoita tarkasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti Telegraph kertoo Suomen poliisin saaneen vihiä, että joukko turvapaikanhakijoista koostuvia miehiä suunnitteli Suomessa uudenvuodenaattona Saksan Kölnin tapahtumien kaltaista seksuaalista häirintää ja ahdistelua.

– Tämä ilmiö on uusi Suomen seksuaalirikosten historiassa. Koskaan ennen ei ole tällaista seksuaalista häirintää tapahtunut uudenvuodenaattona, Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki toteaa lehdelle.

Koskimäki kertoo poliisin olleen laajasti levittäytynyt valvoakseen arviolta tuhannen irakilaisen turvapaikanhakijamiehen joukkoa, joka kokoontui Helsingin rautatieaseman tunneleihin uudenvuodenaaton iltana. Koskimäen mukaan moni turvapaikanhakijoista vaikutti olevan alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

– Saimme vastaanottokeskuksista tietoa, että häiriköintiä ja muita rikoksia tulisi tapahtumaan Helsingin keskustassa. Olimme valmistautuneet tappeluihin, seksuaaliseen häirintään ja varkauksiin, Koskimäki sanoo.

Koskimäen mukaan puistoissa ja kaduilla tapahtuvia seksirikoksia ei raportoitu Suomessa ennen viime syksynä Suomeen tulleen 32 000 turvapaikanhakijan saapumista.

– Meillä oli valitettavasti hyvin brutaaleja tapauksia viime syksynä. En tunne niin hyvin muita kulttuureja, mutta olen huomannut, että monella heistä (turvapaikanhakijoista) on hyvin erilainen ajattelutapa. Jotkut heistä saattavat ajatella, että on hyväksyttävää olla aggressiivinen tai kosketella naisia kadulla.

Suomea puhuvan irakilaisen Jamel Saltnen mielestä poliisi on antanut uudenvuodenaaton tapahtumista väärän kuvan.

– Ei tapahtumia oltu suunniteltu etukäteen. Oli täysin odotettavissa, että nuoret miehet lähtevät pääkaupungin keskustaan, sillä se on paras paikka juhlia uudenvuodenaattoa, Saltnen sanoo.

– En syytä poliisia rasismista, mutta ehkä joidenkin heidän saamiensa valitusten tarkoitus oli pilata ihmisten maine.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)