Verkkouutiset

Tämän Sky Newsin tekemän Timo Soinin haastattelun näkemyksistä nyt kohutaan

Varapääministeri kertoi briteille, että Suomessa keskustellaan Fixitistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vieraili Brexitin jälkeisessä Britanniassa matkalla, joka ihmetytti poliitikkoja kotimaassa. Soini palasi torstai-iltana.

Paikan päällä Soini antoi Sky Newsille haastattelun. Oheisessa ensimmäisessä pätkässä juontaja kysyy varapääministeriksi mainitulta haastateltavalta Fixitistä, Suomen lähdöstä EU:sta.

”Nykyisellä hallituksella on ohjelmassaan, että kansanäänestystä ei tule, sanottu siinä. Eli ei tämän hallituksen aikana, se ei ole tapahtunut. Mutta tietysti keskustelu on nyt auki, ja myös äänekästä. Joten asiasta on keskustelua. Ja tietysti seuraamme hyvin tarkasti mitä tapahtuu Britannian neuvotteluissa”, Timo Soini vastaa.

Toisessa pätkässä varapääministeri toteaa, että Britannian rankaisu varoittavana esimerkkinä olisi ”todella epäviisasta”.

Kolmannessa pätkässä suureksi Britannian ystäväksi tunnustautuva varapääministeri sanoo olevansa varma, että löydetään järkevä lähestyminen Britannian kanssa Brexitin jälkeen tehtäviin sopimuksiin. Hän toteaa positionsa olevan, että suosittaa kaikille, ettei ystävien kesken tulisi olla pahaa tahtoa, kostoa eikä kynnyskysymyksiä (red lines). Soini palaa niihin vielä uudestaankin todeten, ettei niitä tulisi olla.

Suomi on ilmoittanut vielä vastikään EU-huippukokouksessakin sitoutuneensa linjaan, että pääsy sisämarkkinoille edellyttää sekä ihmisten, tavaroiden, palvelujen että pääomien vapaan liikkuvuuden hyväksymistä. Nämä neljä vapautta ovat siis hinta pääsystä sisämarkkinoille. Soini siis kuitenkin totesi, ettei kynnyskysymyksiä tulisi olla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)