Verkkouutiset

Soini: ”Pää on pensaassa hartioita myöten”

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan Suomi "jäätyy kolmesta kulmasta." Hän arvostelee kovin sanoin hallituksen budjettiriihen tuloksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että hallitus epäonnistui täysin budjettineuvotteluissaan viime viikolla.

”Käänne jäi tekemättä, sitä ei edes yritetty vaan näperreltiin oppivelvollisuudesta ja eläke- sekä lapsivähennyksistä”, kirjoittaa Soini tiedotteessaan.

Suomi on Soinin mukaan menettänyt merkittävän osan keinoistaan vaikuttaa nykyiseen taloustilanteeseensa.

”Ukrainan tilanteelle emme voi mitään, mutta silti se vaikuttaa meihin kielteisesti. Euroalue on taloudellisesti jäässä. Suomi taantuu, eikä kasvua näy”, hän sanoo.

Soinin mielestä suuri syy tilanteelle on se, ettei suomalaisilla ole mahdollisuutta vaikuttaa valuuttansa arvoon ja sen korkotasoon. Niitä keinoja, jotka taas ovat suomalaisten omissa käsissä, ei uskalleta käyttää.

Soinin mielestä energia-, sähkö- ja bensaverojen korotukset tulisi perua. Vientiteollisuuteen tulisi panostaa voimakkaasti. Ydinvoimapäätökset olisi myös hänen mukaansa tehtävä.

”Hallitus on ulkoistanut eläkeratkaisun, jättänyt kuntauudistuksen puolitiehen ja Sote-ratkaisu on kiinni opposition hyvästä tahdosta. Pää on pensaassa hartioita myöten”, hän kirjoittaa.

”Euroero nousee keskusteluun niin Suomessa kuin Saksassakin. Kysymys on siitä, kuka tai ketkä eroavat ja koska. Nykymuotoinen euro on pakastin, joka jäädyttää kasvun. Euroopan keskuspankki aloittaa rahanpainamisen, jolla huonokuntoiset pankit ostavat vaikeuksissa olevien maiden velkakirjoja. Näitä rahoja ei käytetä investointeihin ja uusiin työpaikkoihin”, hän päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)