Tasavallan presidentti järkyttyi rasismista: "Tällaista vääryyttä ei saa tapahtua"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö järkyttyi 11-vuotiaan pojan kohtaamasta rasismista.

  • LKS 20160224 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi eduskuntapuolueiden puheenjohtajat 24. helmikuuta 2016 Mäntyniemessä ja piti tilaisuuden jälkeen tiedotustilaisuuden. Tapaamisen aiheena olivat ajankohtaiset ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymykset. Niinistön mukaan sotaharjoitusten varalle laaditaan kriteeristö. Kriteeristön täyttävistä harjoituksista Puolustusvoimien tulee kertoa yksityiskohtaisesti TP-utvalle. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

    ()

– Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin, Sauli Niinistö kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

– Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua, hän jatkaa.

– Minua haukutaan neekeriksi ja kakaksi tai kakanväriseksi. Nekruksi ja kaikkea semmoista. Nimittely ei tunnu hyvältä ja se on vähän ahdistavaa. Sitä on tapahtunut sen verran useasti, ettei siitä jaksa enää välittää, Valtteri Saarinen kertoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Hänen mukaansa Helsingissä bussit eivät aina ota pysäkillä odottavaa poikaa kyytiin, vaan ajavat ohi viittilöinnistä huolimatta.

– On ajettu ohi ja ilkkuakseen vilkutettu bussista. Tätä on tapahtunut vain silloin, kun olen ollut yksin pysäkillä. Ei silloin, jos pysäkillä on paljon muita ihmisiä, poika kertoi.

Sauli Niinistön toteaa, että Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.