Verkkouutiset

Juha Sipilällä ja Dmitri Medvedevillä eri näkemykset Ukrainasta: ”Olemme huolestuneita”

Pääministeri Juha Sipilä tapasi Venäjän federaation presidentin Dmitri Medvedevin perjantaina Oulussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministerit keskustelivat vierailullaan ajankohtaisista Suomen ja Venäjän välisistä asioista sekä kansainvälisistä kysymyksistä.

– Olemme huolestuneita siitä, että taistelut Itä-Ukrainassa ovat jälleen kiihtyneet, Juha Sipilä totesi pääministereiden tiedotustilaisuudessa Oulussa perjantaina iltapäivällä.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev totesi, että on olemassa aiheita, joissa pääministereiden näkemykset eivät kokonaan täsmää. Hän kertoi, että pääministerit keskustelivat Ukrainan ja Syyrian tapahtumista.

– Olen kertonut pääministerille, että meidän näkemyksemme mukaan emme näe Ukrainan valtion halukkuutta toteuttaa Minskin sopimusta ja edetä sen mukaisesti, Medvedev totesi.

Hän sanoi, että Venäjä odottaa Euroopan unionilta ja niin sanotulta Normandian nelikolta aktiivisempia ponnisteluita asian edistämiseksi.

Normandia-ryhmään kuuluvat Saksa, Venäjä, Ukraina ja Ranska. Sen tarkoitus on pyrkiä ratkaisemaan Ukrainan tilanteeseen liittyviä ongelmia pitämällä yllä keskusteluyhteyttä neljän maan välillä.

Minskin sopimuksen tähtäimenä on taas lopettaa molemmin puolin sotatoimet Itä-Ukrainassa. Viime aikoina Venäjän tukemat taistelijat ovat käynnistäneet useita uusia hyökkäyksiä Ukrainan joukkoja vastaan Donbassissa.

Syyrian suhteen Medvedev totesi, että Venäjä on kiinnostunut rauhanomaisen ratkaisun aikaansaamisesta, jolla humanitääriset ongelmat voitaisiin poistaa, ja Syyria säilyisi yhtenäisenä.

Sipilä ja Medvedev keskustelivat myös Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta, investoinneista ja ympäristöasioista. Sipilä totesi, että Pyhäjoelle rakennettavan Fennovoiman ydinvoimalaitoksen suhteen on tärkeää, että se etenee aikataulussa ja viranomaisten vaatimusten mukaisesti.

Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen osalta Sipilä toisti Suomen kannan, että Suomi tarkastelee hanketta pelkästään kaupallisena hankkeena ja keskeistä sen kannalta on ympäristövaikutusten selvittäminen.

Suomi aloittaa ensi vuonna Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana. Medvedev lupasi antaa Suomelle kaiken tuen tässä tehtävässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)