Verkkouutiset

Sdp:n Marin: Rakenteet sortavat – on muitakin sukupuolia kuin mies ja nainen

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marinin mukaan patriarkaaliset yhteiskunnalliset rakenteet estävät toimimasta tasa-arvoisina ihmisinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanna Marin kirjoittaa blogissaan, että feminismi on hänen ajattelumaailmaansa yksi vahvimmin läpileikkaavista aatteista ja keskeinen syy sille, miksi hän lähti politiikkaan.

”Minulle feminismi tarkoittaa pyrkimystä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen. Sitä, ettei sukupuoli määritä meitä ahtaasti johonkin ennalta asetettuun lokeroon: määritä sitä, mitä olemme, mitä voimme tehdä tai mitä saamme haluta”, Sanna Marin toteaa.

Tamperelaisen kuntapoliitikko-opiskelija Marinin mukaan feminismin tehtävä on myös tunnistaa ja purkaa ”yhteiskunnallisia rakenteita, jotka estävät meitä toimimasta, koska olemme tiettyä sukupuolta”.

Suomessa on hänen mukaansa yhä monia epätasa-arvoistavia rakenteita. Suomalaisissa epäkohdissa Sanna Marin mainitsee muun muassa seuraavan:

”Yhteiskunta ei edelleenkään tunnista tai tunnusta kuin mies- tai naissukupuolen, vaikka sukupuolten ja sukupuoli-identiteettien kirjo on todellisuudessa tätä moninaisempi. Meitä arvioidaan jatkuvasti arjessamme sukupuolemme kautta tilanteissa, joissa sukupuolella ei sinänsä pitäisi olla merkitystä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)