Verkkouutiset

”Olen ollut väärässä” – PS:n Saarakkalan rankka itsetilitys: EU-jäsenyys ja rahaliitto olivat oikeita ratkaisuja

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala myöntää Suomen EU-jäsenyyden olleen oikea ratkaisu, jota ilman olisimme Venäjän sylissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen entinen ohjelmantekijä Vesa-Matti Saarakkala on kirjoittanut Ilkka-lehteen tilityskolumnin. Saarakkalan kirjoituksen otsikkona on Tosiasioiden tunnistamisen ja tunnustamisen aika.

Vesa-Matti Saarakkala kuvailee, miten Suomi integroitiin EU-jäsenyyden myötä länteen ja vietiin ytimiin eurojäsenyydellä.

– Olisiko näitä ratkaisuja koskaan tuettu ja tehty, jos olisi tiedetty kielteiset sivuvaikutukset? Tuskin olisi. Epäiltiinhän niitä silloinkin, ihan oikeutetusti ja perustellusti.

– Perussuomalaisena on vaikea tunnustaa sitä, että nämä ratkaisut ovat olleet kuitenkin oikeita, kun nyt katsotaan isoa maailmanpoliittista kokonaiskuvaa. Jos Suomi olisi nykytilanteessa unionin ulkopuolella, olisimme käytännössä Venäjän sylissä ja vaaravyöhykkeessä Ukrainan tapaan, Vesa-Matti Saarakkala toteaa.

– Ja jos Euroopassa ei olisi rahaliittoa, EU olisi todennäköisesti jo hajonnut kansainvaellusten paineessa. Rahaliitto on liima, joka on pitänyt unionin kasassa.

Hänen mukaansa Suomelle olisi ollut katastrofi jäädä Venäjän kanssa kahden.

– Se toimi vanhassa maailmassa, mutta se ei toimisi nykyään.

Saarakkalan mielestä yhteiskuntasopimuksen saaminen on nyt palikkatesti. Jos siihen ei kyetä, on tosiaankin alettava valmistautua euroeroon.

– Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa rahaliittoa ei kuitenkaan kannata ensimmäisenä lähteä purkamaan eikä siitä kannata erota.

– Myönnän, että olen ollut tässä asiassa väärässä, mutta paljon tärkeämpää kuin olla muka oikeassa, on olla rehellinen itselleen. Olen vilpittömästi uskonut toisenlaisen politiikan olevan sitä oikeaa, mutta tosiasiat pitää tunnistaa ja tunnustaa, kun on sen aika, Vesa-Matti Saarakkala päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)