Verkkouutiset

PS:n meppi: Tuskin kukaan enää uskoo Suomen olevan vähiten korruptoitunut maa

Pirkko Ruohonen-Lerner kritisoi keskustataustaisen Nuorisosäätiön toimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle uutisoi tällä viikolla Patentti- ja rekisterihallituksen ja Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskuksen selvityksestä, joka koskee keskustataustaisen Nuorisosäätiön toimintaa. Selvityksen mukaan säätiö on muun muassa rakennuttanut kovan rahan asuntoja, vaikka sen tarkoitus on tuottaa kohtuuhintaista asumista nuorille.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kritisoi tiedotteessaan säätiön toimintaa ja vaatii pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) toimia kyseenalaisen toiminnan kitkemiseksi.

‒ Maan tapa on jatkunut vuosikymmeniä, vain tekijämiehet vaihtuvat. Jonkun pitäisi tehdä suunnanmuutos. Toivottavasti Juha Sipilä tekee, Ruohonen-Lerner kommentoi.

Häntä häiritsee etenkin, että voitontavoittelu ja nuorten edullisen asuminen tukeminen on sekoitettu.

‒ Nuorisosäätiön piti tarjota nuorille edullisia asuntoja, mutta se rikastuikin itse.

Ylen mukaan Nuorisosäätiö on sijoittanut varojaan muun muassa Liechtensteinin kautta.

‒ Ei voi olla sattumaa, että rahoja kierrätetään juuri Liechtensteinin kautta. Maa on tunnettu veroparatiisi.

Ruohonen-Lernerin mukaan epäselvyyksiltä vältyttäisiin, mikäli säätiöiden valvonta olisi kunnossa. Hän muistuttaa, että jatkuvasti paljastuneet väärinkäytökset ovat omiaan vähentämään kansalaisten luottamusta poliittiseen järjestelmään.

‒ Viimeaikaisten uutisten jälkeen tuskin kukaan enää uskoo, että Suomi olisi maailman vähiten korruptoitunut maa, Ruohonen-Lerner sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)