Verkkouutiset

Kansanedustaja syyttää Yleä kantasuomalaisen pahoinpitelyn sivuuttamisesta Forssan kahakassa

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen syyttää Yleä Forssan tapahtumien puutteellisesta uutisoinnista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kiittää kotisivuillaan julkaisemassaan kannanotossa Yle Hämeen päällikköä Päivi Kuismaa perussuomalaisten äänenkannattajalle Suomen Uutisille toimitetusta vastineesta. Se koski Forssan vastaanottokeskuksen tapahtumien uutisointia.

Ronkainen on ottanut aiemmin voimakkaasti kantaa Ylen uutisiin vastaanottokeskuksella tiistaina tapahtuneesta kahakasta.

– Niin kutsuttu ”luotettava media” uutisoi aiheesta yksipuolisesti. Muun muassa Yle ”unohti” mainita turvapaikanhakijoiden käyttämistä astaloista tai aiemmasta kantasuomalaisen pojan pahoinpitelystä, Ronkainen totesi keskiviikkona julkaisemassaan kannanotossa.

Hän kertoi kirjoituksessaan ”edelliseksi välikohtaukseksi” kuvaamastaan tapauksesta, jossa kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä pahoinpiteli 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla.

Yle kertoi keskiviikkona tässä jutussaan poliisin selvittävän myös maanantaina tapahtunutta pahoinpitelyä. Asianomistaja on 15-vuotias kantasuomalainen, ja pahoinpitelijäksi epäillään turvapaikanhakijaa.

Ylen vastineen Suomen Uutisille voi lukea kokonaisuudessaan tästä.

”Toimittajamme saapuessa paikalle illalla, siellä ei ollut enää kantaväkeä paikalla. Toimittaja siis haastatteli turvapaikanhakijoita ja yhtä vapaaehtoistyöntekijää turvapaikkakeskuksessa. Paikallinen poliisi kieltäytyi kommentoimasta tilannetta tuolloin tiistai-iltana. Radioraporttien pohjalta tehtiin kaksi verkkojuttua, jotka olivat em. syistä yksipuolisia. Toki niitäkin täydennettiin seuraavana päivänä, kun tarkistettua tietoa tuli lisää”, Päivi Kuisma toteaa runsaasti uutislinkkejä sisältävässä vastineessaan.

Kuisman mukaan tilanteen selvittelyä jatketaan ”kuuntelemalla niin kantaväestöä kuin turvapaikanhakijoitakin sekä yrittämällä löytää jutuissamme ratkaisuja nyt jo väkivaltaiseksi kärjistyneen tilanteen laukaisemiseksi”.

”Huhumylly ja vihanlietsonta puolin ja toisin tekevät journalistisesta työstä erittäin haastavaa”, Kuisma kirjoittaa.

Jari Ronkainen ei ole tyytyväinen vastineeseen. Hän viittaa muun muassa ”roskamediaksi leimatuksi sivustoksi” luonnehtimaansa lähteeseen, ja kertoo sieltä löytyneen jo samana iltana valo- ja videokuvaa yhteenotoista.

– Tämä materiaali näytti selvästi, että myös turvapaikanhakijat olivat löytäneet ”kättä pidempää” tilanteessa. Lisäksi Kuisma jättää vastaamatta kysymykseeni, miksi Forssan aiempien tapahtumien, muun muassa 15-vuotiaan pahoinpitely ulkomaalaisten toimesta -uutisointi tapahtui vasta joukkotappelun yhteydessä, Ronkainen toteaa kotisivuillaan.

Hän kysyy myös, ”mistä lähtien Ylen tehtävänä on löytää ratkaisuja tilanteen laukaisemiseksi”.

– Eikö Ylelle kuulu tasapuolinen ja totuudenmukainen tiedonvälitys ja poliisille yhteiskuntarauhan turvaaminen, Ronkainen sanoo.

Ronkainen kritisoi myös Ylen uutisointia Forssan vastaanottokeskuksella torstaina järjestetystä mielenilmauksesta. Kansanedustaja muun muassa kyseenalaistaa paikalla olleiden jaon mielenosoittajiin ja yleisöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)