Verkkouutiset

Kansanedustajat raportoivat lentokentältä: Arkkipiispa lentää meitä paremmassa luokassa

Kolme eduskunnan lakivaliokunnan jäsentä kertoi somessa arkkipiispan check-inistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan lakivaliokunnan jäseniä matkusti maanantaina valiokunnan opinto- ja tutustumismatkalle Romanian Bukarestiin. Valiokunta perehtyy tiedotteensa mukaan Romanian oikeuden- ja vankeinhoitoon, korruption torjuntaan ja ihmiskauppakysymyksiin.

Lakivaliokunnan jäsenistä kansanedustajat Antero Laukkanen (kd.) ja Mikko Kärnä (kesk.) julkaisivat Facebookissa valokuvan, jonka Laukkanen otti Helsinki-Vantaan lentokentällä. Takaa päin otetussa kuvassa arkkipiispa Kari Mäkinen kirjoittautui lentokoneeseen kansanedustajien viereisellä Lufthansan ykkösluokan ja bisnesluokan tiskillä.

– Matkalla lakivaliokunnan kanssa Romaniaan turistiluokassa. Viereisellä tiskillä kirkon nokkamies tietysti ykkösluokassa, menestysteologia on nyt myös kirkossa, Antero Laukkanen kirjoitti Facebookiin kuvan oheen.

(EDIT: Antero Laukkanen ilmeisesti poisti Facebook-päivityksensä maanantain ja tiistain välisen yön aikana.)

– Valtion tiukan taloustilanteen takia kansanedustajat matkustavat turistiluokassa, mutta se on hyvä että kirkolla riittää rahaa businessmatkustamiseen. Sinällään mietityttää, kun presidenttiparikin lentää turistiluokassa. No, kai arkkipiispan pitää päästä niin korkealle kuin mahdollista, Mikko Kärnä kirjoitti Facebookiin kuvan oheen.

Twitterissä asiasta kirjoitti Ville Tavio (ps.). Hänellä oli lisätietoja.

– Arkkipiispa Mäkinen Namibiaan bisnesluokassa. Kirkkomme on näemmä varoissaan, Ville Tavio twiittasi.

Arkkipiispa johtaa suomalaista delegaatiota Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksessa, joka alkaa keskiviikkona Namibiassa.

”Ei ole salakuvausta”

Kansanedustaja Mikko Kärnä editoi myöhemmin päivitystään kolmesti. Hän kertoi arkkipiispan seurueen matkanneen samalla koneella Münchenin kautta kirkolliskokoukseen Namibiaan.

– Näin Lapin seurakuntien tiukan talouden aikana ei voi kuin hämmästellä. Kirkon korkein johto vaatii kovaa talouskuria näemmä kaikilta muilta kuin itseltään, Mikko Kärnä lisäsi.

Myöhemmin hän lisäsi, että ”en tässä päivityksessäni ota siis millään tasolla kantaa kenenkään yksityiselämään, se ei kuulu minulle. Otan kantaa julkisen viran hoitamiseen”.

– Tällainen kuva ihmisestä hoitamassa julkista virkaansa ei ole ”salakuvausta”. Yksityiselämä on yksityiselämää, mutta tämä on viranhoitoa. Kuva kiteyttää kaiken hyvin. Sen otti muuten nasakasti KD:n kollega Antero Laukkanen. Hyvä bongaus, Kärnä kirjoitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)