Verkkouutiset

Liikenneministeri: Autojen satelliittiseurantaa ei valmistella

Satelliittiseurantaan perustuvia tienkäyttömaksuja ei olla edistämässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa budjetin lähetekeskustelussa oli torstai-iltana viimeisinä pääluokkina vuorossa liikenneministeriö.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kysyi liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolta (kok.) ”eihän Suomeen tule autojen satelliittiseurantajärjestelmää”.

Heinonen halusi varmistua, että Jorma Ollilan työryhmän esittämien satelliittipaikannukseen perustuvien tienkäyttömaksujen toteuttamiselta on ”vedetty matto alta”.

– Täällä kysyttiin näistä tietullivaihtoehdoista. Erilaisia vaihtoehtoja totta kai mietitään aina jatkuvasti. Te kysyitte, onko satelliittipaikannusjärjestelmä valmisteilla. Vastaan jälleen kerran: ei ole, Paula Risikko sanoi.

Ollilan työryhmä ehdotti vuosi sitten autoilun kiinteiden verojen poistamista ja siirtymistä kilometrikohtaiseen ajamisen verottamiseen. Satelliittipaikannus toisi seurantalaitteen jokaiseen autoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)