Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Terveydenhuollon työntekijän saatava kieltäytyä abortin suorittamisesta

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen haluaa Suomeen lainsäädännön, joka takaisi terveydenhuollon henkilöstölle oikeuden kieltäytyä vakaumuksen perusteella suorittamasta abortteja. Hänen mukaansa kyse on elämän suojelemisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan Suomeen tulee saada lainsäädäntö, joka takaisi terveydenhuollon henkilöstölle oikeuden kieltäytyä vakaumuksen perusteella suorittamasta abortteja tai laatimasta niihin liittyviä lausuntoja.

– Gynekologiksi erikoistuminen on Suomessa mahdotonta, jos ei suostu abortteja suorittamaan. Vaikeisiin tilanteisiin joutuvat myös mahdollisia keskeytyslausuntoja kirjottavat suomalaiset terveyskeskuslääkärit tai toimenpiteissä avustavat kätilöt ja hoitajat, jotka pitävät aborttia ihmiselämän lopettamisena, Päivi Räsänen sanoo.

Päivi Räsänen puhui tiedotteensa mukaan Tampereella Kiitos elämästä -tukikonsertissa.

Räsäsen mukaan lähes kaikissa Euroopan maissa terveydenhuollon henkilökunnalla on lakisääteinen oikeus eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella kieltäytyä osallistumasta raskaudenkeskeytyksiin.

Suomessa on hänen mukaansa tuhansia lapsettomia pareja, jotka toivovat adoptiolasta. Aborttia perustellaan Räsäsen mielestä usein kauniilla ajatuksella, että jokaisella lapsella on oikeus syntyä toivottuna.

– Adoptiolasten suuren kysynnän aikana tämä julistus toimii pikemminkin aborttia vastaan. Jos omilla vanhemmilla ei ole voimavaroja ottaa lasta toivottuna vastaan, avoimia sylejä ja sydämiä löytyy jokaiselle syntyvälle lapselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)