"Miksi turvapaikanhakijoissa ei ole kristittyjä?"

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden uskontotaustasta.

  • LKS 20151201 - Turvapaikanhakijoiden kiitosmarssi Oulun pääpoliisilaitoksen edessä 1. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA / MARKKU RUOTTINEN

    Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita kiitosmarssilla Oulussa joulukuussa.

    ()

Keskustan Antti Rantakankaan kysymyksessä todetaan, että Lähi-idästä tulleet turvapaikanhakijat ovat olleet pääasiassa muslimeja eikä hakijoiden joukossa ole "juuri lainkaan kristittyjä".

Silti kymmeniätuhansia kristittyjäkin on paennut kotimaistaan. Rantakankaan mielestä vaikutelmaksi on jäänyt, että he ovat saattaneet kärsiä Syyrian, Irakin ja muun Lähi-Idän tilanteesta kaikkein eniten.

Hän viittaa aiemmin Ouluun erittäin hyvin kotoutuneeseen 120 assyrialaisen kristityn joukkoon. Oulun assyrialaisten yhteisöstä saadun selvityksen mukaan he ovat Rantakankaan mukaan hyvin integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kansanedustajan kysymyksessä tiedustellaan "onko selvitetty lähtömaasta sitä, miksi kristityt ovat vähemmistönä Lähi-Idästä saapuneissa turvapaikanhakijoissa, koska näiden turvallisuus on yhtälailla vaarassa kuin muslimien".

Toisena kysymyksenä kysytään "miten hallitus voisi edistää kristittyjen turvapaikanhakijoiden osuuden kasvua, koska heidän kotoutumisensa on onnistunut kokemusten perusteella hyvin".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.