Ex-sisäministeri: Tekeillä historiallinen munaus - Suomesta Euroopan liberaalein maa

Sdp:n Kari Rajamäki tyrmää Soisalon Seudussa aikeet avata työmarkkinat turvapaikanhakijoille.

  • LKS 20140120 SDP:n kansanedustaja Kari Rajamäki puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa  Sibeliustalossa Lahdessa maanantaina 12. elokuuta 2013.

 LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Kari Rajamäki.

    ()

Sdp:n entisen pitkäaikaisen kansanedustajan ja entisen sisäministeri Kari Rajamäen haastattelusta Soisalon Seudussa kertoo Savon Sanomat.

Rajamäkeä huolestuttaa hallituksen suunnitelmaa avata työmarkkinat turvapaikanhakijoille ilman saatavuusharkintaa, karenssiaikaa ja työehtojen ennakkovalvontaa.

Jos tämä toteutuu, tulee Suomesta Rajamäen mukaan Euroopan liberaalein maa Ruotsin tavalla.

"Sen jälkeen ihmissalakuljettajat sen noteeraavat ja käyttävät vahvasti markkinointiinsa. Tässä ollaan todella tekemässä historiallista munausta kaiken kuorrutukseksi vielä", Kari Rajamäki sanoo.

Rajamäen mielestä myös turvapaikanhakijoiden liikkumista tulisi turvallisuussyistä voida rajata ja valvoa.

Ex-ministeri arvostelee Soisalon Seudulle suomalaisia virkamiehiä ennakoivan toiminnan puuttumisesta. Hänen mukaansa virkamiehet ovat nukkuneet sen selvittämisessä, mitkä ovat lähtömaiden turvalliset ja turvattomat alueet.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.