Verkkouutiset

Vaaliyllätyksiä paljastuu: demareilla kielteinen aukiolokanta, PS kokoomuslinjalla julkisesta sektorista

Vaalikoneen data-analyysi toi esiin yllättäviäkin tietoja puolueista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espoolainen Martti Leppänen on tehnyt Helsingin Sanomien vaalikoneen datasta eli vastauksista tästä löytyvän Puoluekoneen.

Siinä on vedetty yhteen eri puolueiden kansanedustajaehdokkaiden vastaukset vaalikoneelle.

Puolueyhteenvedoista paistavat silmään esimerkiksi vastaukset väitteeseen Alkoholia tarjoavien ravintoloiden pitäisi saada olla auki nykyistä useammin.

Myönteisimmin väitteeseen suhtautuvat merkittävimmistä puolueista kokoomus, vihreät ja Rkp.

Sdp:n ehdokkaat ovat keskimäärin vapaammista aukioloista eri mieltä. Puolueista vain Sdp:n ja kristillisdemokraattien ehdokkaat ovat keskimäärin kielteisiä vapaammalle aukiololle, kristillisdemokraattien vastustaessa sitä jyrkimmin. Vasemmistoliiton ehdokkaat ovat keskimäärin niukasti myönteisiä asialle.

Vastaukset väitteeseen Suomen julkinen sektori on liian suuri ja sitä on syytä pienentää voivat myös sisältää yllätyksen.

Myönteisemmin väitteeseen suhtautuvat kokoomuslaiset. Heti heidän perässään samaa mieltä ovat perussuomalaiset.

Esimerkiksi Helsingissä perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat haluavat pienentää julkisia menoja jopa enemmän kuin kokoomuslaiset ehdokkaat.

Keskusta on kokoomuksen ja PS:n jälkeen väitteestä kolmas samanmielinen. Vasemmisto on aivan eri mieltä.

Perussuomalaisilta löytyy myös merkittävästi tukea väitteelle Nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle.

Perussuomalaiset haluavat kokoomuslaisten jälkeen eniten lisää ydinvoimaa Suomeen. PS:n ja kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat ovat ainoita, jotka suhtautuvat lisäydinvoimaan keskimäärin myönteisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)