Verkkouutiset

Puhelinluettelo-yhtiö soitti tarkistaakseen tietoja, perässä tuli 110 euron lasku

Yrittäjä varoittaa sähköisen puhelinluettelon ylläpitäjänä soittavista niin sanotuista myyntimiehistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusmaalainen yrittäjä kertoo Facebookissa saaneensa soiton, jossa soittaja sanoi edustavansa Uudenmaan puhelinluettelot -yhtiötä.

Soittaja oli tarkistanut yrityksen yhteystietoja: onko yrityksenne se ja se, onko osoite vielä sama, entä onko puhelinnumero sama? Puhelun vastaanottajan todettua ”kyllä” oli soittaja ilmoittanut palvelun maksavan näin ja näin paljon.

Puhelun vastaanottaja kertoo ilmoittaneensa selvästi, ettei halua mitään tällaista palvelua. Puhelu lopetettiin.

Muutaman päivän kuluttua tuli lasku, jonka suuruus oli 109,74 euroa. Laskussa oli myyjänä naisen nimi, vaikka soittaja oli mies.

Puhelun vastaanottaja kertoo lähettäneensä välittömästi sähköpostia yhtiöön ja todenneensa, ettei palvelua ole tilattu. Vastaukset ovat olleet enemmän tai vähemmän tylyjä ja niissä on todettu tilaus tehdyn, eikä sitä suostuta purkamaan.

Puhelun vastaanottaja ilmoitti myös haluavansa kuunnella nauhoitteen. Sitä varten häntä kehotettiin soittamaan maksulliseen numeroon. Soittajatahon mukaan nauhalla ei käy ilmi, ettei palvelua haluta.

Poliisi on saamassa tapauksesta rikosilmoituksen. Puhelun vastaanottajan mukaan netistä löytyy useita vastaavia ”sähköisen puhelinluettelon” tapauksia eri yhtiöiden nimillä. Hän kehottaa vastaavan puhelun saajia lyömään heti luurin korvaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)