Verkkouutiset

Psykiatri: Suomi kärsii pahemmasta neuvostotraumasta kuin Viro

"Oikea ja väärä menettivät Suomessa selkeät hyvään ja pahaan liittyvät kytkentänsä."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Persoonallisuushäiriöitä tutkinut psykiatri Jorma Tähkä arvioi, että suomalaisten käsitys oikeasta ja väärästä hämärtyi kylmän sodan aikana.

– Oikea ja väärä menettivät Suomessa selkeät hyvään ja pahaan liittyvät kytkentänsä ja ne määriteltiin vuosikymmenien ajan aina poliittisten suhdanteiden pohjalta, Tähkä kirjoittaa Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän pitää vääränä presidentti Tarja Halosen arvioita, jonka mukaan Viro kärsii jälkineuvostoliittolaisesta traumasta, joka vääristää virolaisten käsitystä Venäjästä. Hän toteaa myös, että presidentti Urho Kekkosen toiminta oli suomalaisille vahingollista.

– Tosiasiassa Viro on se, jonka käsitys Venäjästä on realistisempi, ja Suomi se, joka vaurioitui vaikeasti kylmän sodan ja Kekkosen tervettä oikeudentuntoa ja inhimillistä arvokkuutta vakavalla tavoin vahingoittaneen politiikan seurauksena.

Tähkän mukaan seurauksena on ”suomalaisten sielun vaurioituminen, jota Paasikivi pelkäsi”.

– Suomalaiset eivät enää erota hyvää pahasta, ja ovat sokeita sekä maata uhkaaville vaaroille että niiltä suojeleville voimille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)