Verkkouutiset

HS: Pohjois-Suomeen avataan järjestelykeskus Ruotsista maahan pyrkiville

Hallitus on perustamassa Pohjois-Suomeen ensimmäisen vaiheen vastaanottoyksikön eli järjestelykeskuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiasta uutisoivan Helsingin Sanomien mukaan keskukseen on tarkoitus ohjata maahan Ruotsin kautta pyrkivät turvapaikanhakijat.

Käytännössä keskus tarkoittaa suurelle ihmisjoukolle soveltuvaa tilaa kuten jäähallia tai varuskuntaa, jonne turvapaikanhakijat vietäisiin heti heidän ylitettyään Suomen rajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Turvapaikanhakijoilla ei olisi oikeutta poistua sieltä ennen kuin poliisi on heidät rekisteröinyt.

”Tarkoitus on tavoittaa henkilöt, jotka ovat tulleet luvatta maahan ja ohjata heidät yksikköön identifioimista varten”, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) toteaa.

Orpo osallistui maanantaina EU:n sisäministerien kokoukseen, jossa yritetään löytää helpotusta Euroopan pakolaiskriisiin.

Päätös ensimmäisen järjestelykeskuksen perustamisesta tehdään torstaina valtioneuvostossa asetuksella. Työ keskuksessa on määrä aloittaa jo perjantaina. Vielä ei ole päätetty, minne keskus perustetaan.

Keskukseen on tulossa esimerkiksi lisää koneita, joilla tulijoilta otetaan sormenjäljet. Samalla heidät rekisteröidään, ja heidän hakemuksensa otetaan vastaan. Järjestelykeskuksesta turvapaikanhakijat ohjataan vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea. Jos turvapaikkaa ei myönnetä, voidaan tulijat käännyttää pikakäsittelyllä. Tulijoita voi pitää järjestelykeskuksessa korkeintaan viikon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)