Verkkouutiset

Pekka Haavisto ottaa etäisyyttä vihreiden vapaaehtoiseen asepalvelukseen

Presidenttiehdokas säilyttäisi nykymallin, mutta ulottaisi kutsunnat naisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto ottaa etäisyyttä puolueen tavoitteeseen vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Hän viittaa tässä yhteydessä Ruotsiin, joka on palauttamassa takaisin asevelvollisuutta.

– Ruotsissahan kävi niin, että (vapaaehtoiseen) asepalvelukseen ei hakeutunut tarpeeksi vapaaehtoisia. Se on tietysti oppi, josta kannattaa katsoa. Sen takia olisin itse tänä päivänä varovaisempi siinä, olisiko kaikille vapaaehtoinen asepalvelus järkevää, Pekka Haavisto sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vihreät kannattaa siirtymistä kaikille vapaaehtoiseen, sukupuolineutraaliin asepalvelukseen. Linjaus löytyy puolueen poliittisesta tavoiteohjelmasta 2015–2019. Myös puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa linjapaperissa vuodelta 2016 todetaan, että ”pitkän aikavälin tavoitteena on asepalveluksen täysi vapaaehtoisuus”.

– Olen ehkä vähän skeptisempi Ruotsin kokemusten perusteella siihen malliin tällä hetkellä, Haavisto sanoo.

Pekka Haavisto säilyttäisi toistaiseksi nykymallin yleisestä asevelvollisuudesta, joka koskee vain miehiä. Hän kannattaa kuitenkin sitä, että kutsunnat ulotettaisiin myös naisiin.

– Näin asepalvelusvaihtoehto tuotaisiin vahvemmin esiin myös naisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)