Verkkouutiset

Venäjä vaatii Suomelta selvitystä palkkasoturiväitteestä Itä-Ukrainassa

Venäjän ulkoministeriö vaatii Ruotsilta, Suomelta, Baltian mailta ja Ranskalta "perusteellista tutkimusta" väitetyistä palkkasotureista Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeriö kommentoi maanantai-iltana tiedotteella tätä italialaisen Il Giornalen uutista.

Il Giornalessa väitetty ranskalainen palkkasoturivärvääjä Gaston Besson toteaa, että ”monet tulevat (Itä-Ukrainaan) Pohjois-Euroopan maista kuten Ruotsista, Suomesta, Norjasta” sekä Italiasta ja Ranskasta niin kutsuttuun Azovin pataljoonaan.

Itar-Tass otsikoi asian ”Venäjä vaatii Itä-Ukrainan palkkasotureiden toiminnan tuomitsemista”. Uutistoimiston mukaan Venäjän ulkoministeriö vaatii muun muassa Suomelta perusteellista tutkimusta väitetystä osallistumisesta ”vihollisuuksiin itäisessä Ukrainassa”.

“Jos julkaisun tiedot ovat tosia, se on uusi vahvistus ulkomaisten militanttien osallisuudesta aseelliseen Ukrainan sisäiseen konfliktiin, joka ei ole luonteeltaan kansainvälinen”, Venäjän ulkoministeriö sanoo.

Venäjän ulkoministeriö myös twiittasi kyseisen Itar-Tassin jutun maanantai-iltana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)