Verkkouutiset

Alkon toimitusjohtajan 36 000 euron kk-palkka – ”ei siis mitään tolkkua”

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen palkkauspolitiikan oikeudenmukaisuudesta valtionyhtiöissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren kirjallisen kysymyksen tekstin mukaan ”työmies on palkkansa ansainnut, mutta millä mittarilla suomalaisen valtionyhtiön toimitusjohtajan työ on moninkertaisesti vaativampaa kuin Suomen pääministerin työ?”.

Huhtasaaren mielestä yhteiskuntatalkoiden tulee koskea myös valtionyhtiöiden johtajia ja ylipalkkaukseen tarvitaan kohtuutta.

”Tarvitsemme hyviä johtajia, ja paras tulisikin hakijoista valita. Parhaat hakijat eivät karsiudu pois, vaikka palkka olisi samaa tasoa kuin pääministerillämme. Eihän pääministeriksi pyrkijöistäkään ole koskaan pulaa ollut. Raha on hyvä kannustin, mutta kohtuuton rahallinen palkka ja kultaiset kädenpuristukset eivät lisää tuottavuutta. Alkon toimitusjohtaja tienaa työssään 36 000 euroa kuukaudessa. Valtionyhtiöissä vuosipalkat ovat noin 300 000-500 000 euroa”, kysymyksessä todetaan.

”Se on moninkertaisesti isompi kuin pääministerin palkka — ei siis mitään tolkkua”, Huhtasaari jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)