Eva Biaudet huolissaan pakolaisista pakkasessa Murmanskissa

Kansanedustajan mukaan viranomaisten vastuu pakolaistilanteesta on suuri.

  • LKS 20150728 Kansanedustaja Eva Biaudet (rkp) puhui monikulttuurisuutta puolustavassa mielenosoituksessa Helsingin Kansalaistorilla 28. heinäkuuta 2015. Mielenilmaukset ovat vastalause perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen perjantaina Facebookissa julkaisemalle julistukselle monikulttuurisuutta vastaan. ... Member of Parliament Eva Biaudet (RKP) participates in the WE HAVE A DREAM - Multiculturalism is not a nightmare -demonstration held in Helsinki on the 28th of July 2015. The demonstration against racism and monoculturalism was sparked by Member of Parliament Olli Immonen, Finns Party, anti-multiculturalism comments on Facebook on Friday the 24th of July 2015. Smaller supporting demonstrations were also held in Tampere and Oulu. monoculturalism was sparked by Member of Parliament Olli Immonen's, Finns Party, anti-multiculturalism comments on Facebook on Friday the 24th of July 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Eva Biaudet.

    ()

Rkp:n kansanedustaja, entinen yhdenvertaisuusvaltuutettu Eva Biaudet (r.) kiinnittää lähettämässään tiedotteessa huomiota koviin pakkasiin Venäjän Murmanskin alueella.

Biaudet toteaa olevansa "hyvin huolestunut pakolaisista, jotka ovat jääneet loukkuun Murmanskiin sen jälkeen, kun Suomi on kiristänyt rajavalvontaa maan pohjoisosissa".

– On riski, että ihmiset paleltuvat kovassa pakkasessa. Viranomaisten täytyy olla erityisen valveilla ja kaikin keinoin välttää, että pakolaiset jäävät kärsimään pakkaseen, Eva Biaudet toteaa.

– On itsestään selvää, että täytyy kitkeä pois järjestelmällinen rikollisuus, mutta viranomaisten ensisijainen vastuu on, että yksittäiset ihmiset eivät joudu kärsimään.

Eva Biaudet arvostelee tiedotteessaan Suomen hallitusta siitä, että "muiden pohjoismaiden innoittamana kiristetään rajatarkastuksia".

– Ainoana päämääränä näkyy olevan vähentää Suomen houkuttelevuutta vastaanottajamaana.

– Nopeasti unohdetaan, että esimerkiksi Ruotsi kantaa monin verroin enemmän vastuuta kuin me. Se on selvä, että kaikki jotka hakeutuvat Suomeen eivät saa turvapaikkaa. Mutta kaikkia lapsia on suojeltava kun sääntöjä kiristetään hakuprosessiin pääsyn vaikeuttamiseksi. Suomi rikkoo myös kansainvälisiä velvoitteitaan, jos turvapaikanhakijoita ei kohdella inhimillisesti, Biaudet kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.