Verkkouutiset

”Keksityillä jutuilla, valheilla ja vääristelyllä vaikutetaan ulkomailta Suomeen”

Kansanedustaja Pauli Kiurun mukaan Suomeen kohdistuu lisääntyvää informaatiovaikuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru arvioi, että Suomeen kohdistuvan lisääntyvän informaatiovaikuttamisen taustalla on halu luoda yhteiskuntaamme epävarmuutta ja vaikeuttaa siten hallintoa sekä päätöksentekoa.

– Huolestuttava ilmiö on ulkomailta ammattimaisesti johdettu, suunnitelmallinen sekä resursoitu vaikuttaminen, jonka tavoitteena on mielipideilmaston systemaattinen muokkaaminen disinformaation avulla. Keksittyjä juttuja, valheita, vääristelyjä ja merkillisiä rinnastuksia käytetään häikäilemättömästi hyväksi eri medioissa, Pauli Kiuru toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Informaatiovaikuttamisen lopullisena tavoitteena on vaikuttaa kansalaismielipiteeseen ja poliittiseen keskusteluun niin, että sillä on merkitystä sekä äänestäjiin että poliittisiin päätöksentekijöihin. Päämääränä on saada poliitikot tekemään epävarmuuden ja ristikkäisten paineiden puristuksessa Suomen kannalta haitallisia päätöksiä.

Hänen mukaansa ”toivottu päätös voisi olla esimerkiksi se, ettei päätöstä tehdä ollenkaan tai se tehdään alimitoitettuna ja väärin ajoitettuna”.

– Nykyään on entistä vaikeampi tietää, missä kulkee rauhan ja sotatilan välinen raja. Aina ei ole edes selvää, ketkä ovat kriisin osapuolia. Kyberhyökkäyksissä vihollinen on näkymätön. Ulkoministeriön verkkourkintatapaus pari vuotta sitten oli tästä meille erinomaisen hyvä, mutta valitettava varoitus, Kiuru katsoo.

Hän toteaa, että hallitusohjelman mukaan vaalikaudella päätetään merivoimien taistelukaluston suorituskyvyn korvaamisesta ja ensi vaalikaudella tehdään päätökset ilmavoimien tulevista hankinnoista.

– Mitä lähemmäksi päätöksenteko tulee, sitä intensiivisemmäksi keskustelu ja informaatiovaikuttaminen muuttuvat.

– Olen yllättynyt, jos isojen päätöstemme lähestyessä informaatiosodankäynnin keinoja ei käytettäisi Suomea vastaan. Sota ja myös informaatiosota ovat yllätyksellisiä, ja siksi vaikuttamisen yksityiskohtiin on vaikea varautua. Tietoisuus kohteena olemisesta auttaa jo merkittävästi, Pauli Kiuru sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)