Verkkouutiset

Suomi EU-maiden ykkönen valtion sääntelyssä

Euroopan unionin maiden vertailussa arvioitiin, missä maissa eniten rajoitetaan ruoan, virvoitusjuomien, alkoholin, tupakan ja sähkötupakan käyttöä lainsäädännöllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Institute of Economic Affairsin Nanny State Indexistä kertoo Talouselämä, joka nimittää sitä holhousvaltio-vertailuksi.

Vertailussa oli 28 EU-maata. Suomi sai selvästi eniten pisteitä ennen Ruotsia ja Britanniaa. Viimeisinä tulivat Tsekin tasavalta ja Saksa.

Suomi sai 54, Ruotsi 41 ja Britannia 35 pistettä. Saksa ja Tsekin tasavalta saivat kumpikin yhdeksän pistettä.

Suomi sai korkeat pisteet joka mittarilla. Sijoitusta nostivat alkoholin korkea verotus, lukuisat tupakkaan liittyvät säännökset ja pian poistuva makeisvero.

Telegraph-lehti kertoo analyysistä todeten, että ”vain Suomea ja Ruotsia pidetään enemmän kansalaisten asioihin sekaantuvana kuin Britanniaa”.

Vertailun tehneen IEA-instituutin johtaja Christopher Snowdon toteaa, että ”ellet ole täysin raitis tupakoimaton kasvissyöjä, neuvon menemään Saksaan tai Tsekin tasavaltaan kesäksi”.

– Suomi on EU:n numero yksi holhousvaltio, josta kiitokset sen veroille suklaalle, virvoitusjuomille, alkoholille ja tupakalle. Suomelle on myös täyskielto sähkötupakalle, happy hours -kielto ja raskaita mainoskieltoja, Telegraph kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)