Verkkouutiset

Ministeri varoittaa HS:ssa: 300 000 ihmistä saatetaan tuomita työttömyyteen

Kai Mykkäsen mukaan yritysten kykyä työllistää pitäisi helpottaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen varoittaa luottamasta siihen, että pelkkä ja mahdollisesti tulossa oleva talouskasvu kuittaisi Suomen työttömyysongelmaa.

Hän sanoo uskovansa Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomen kilpailukyky paranee lähivuosina kilpailijamaihin verrattuna muun muassa tehdyn kilpailukykysopimuksen takia, mutta:

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Silti saatetaan tuomita 300 000 ihmistä työttömiksi. Kyse ei ole kilpailukyvystä, vaan yhteiskunnasta, jossa kaikilla olisi jokin mielekäs rooli.

– Pitkäaikaistyöttömyys on usein kytköksissä inhimillisiin tragedioihin, ministeri sanoo ja jatkaa, että vaarana on kahtiajaon jyrkkeneminen työtätekevien ja työttömien välillä.

Mykkäsen mukaan yritysten mahdollisuutta palkata työntekijöitä pitäisi helpottaa eri tavoilla.

Globalisaation haasteet näkyvät ministerin mukaan Euroopassa yleensä, mutta myös USA:ssa, vaikka siellä tuottavuus on parantunut. Donald Trumpin suosio perustuu osin tähän globalisaatioon tyytymättömien joukkoon.

Kysyttäessä mahdollisia hyviä puolia Donald Trumpin valinnasta, Mykkänen löytää kaksi: populistit joutuisivat kantamaan vastuuta ja sulautumaan realiteetteihin. Toinen hyvä puoli olisi se, että nykyiset valtaapitävät joutuisivat katsomaan peiliin ja analysoimaan kansan turhautuneisuutta.

Mykkäsen mukaan Trumpin valinta ei vaikuttaisi Suomen ja USA:n väliseen kauppaan mitenkään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)