"Yli puolet vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä kuuluu FB-ryhmään, jossa fantasioidaan ministerien lahtaamisella"

Kansanedustaja, poliisiasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii, että poliisikunnan syyllistäminen rasistiseksi instituutioksi on lopetettava.

  • Kansanedustajan mukaan tässä Facebook-ryhmässä fantasioidaan aseellisella vallankumouksella.

    ()
  • LKS 20170214 Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ennen eduskunnan täysistuntoa Helsingissä tiistaina 8. marraskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Mikko Kärnä.

    ()

– Keskustelu on lähtenyt täysin lapasesta poliisien keskusteluryhmän tultua julkisuuteen. Esimerkiksi vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson väittää, että poliisilla on rakenteellinen rasismiongelma. Saman puolueen kansanedustaja Anna Kontula puolestaan toteaa vähintäänkin kolmasosan poliiseista olevan rasisteja tai hyväksyvän rasismin, koska ovat olleet tämän keskusteluryhmän jäseniä, Mikko Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Mikko Kärnä kysyy Li Anderssonilta millainen rakenteellinen ongelma on, kun yli puolet vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä kuuluu "Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan!" -ryhmään, jossa esimerkiksi fantasioidaan aseellisella vallankumouksella ja ministerien lahtaamisella.

Kärnä toteaa, että vasemmisto voisi puhdistaa ensin oman pesänsä ja ryhtyä sen jälkeen syyttelemään muita.

– On naurettavaa tuomita mitään kokonaista ryhmää sen perusteella, millaisiin Facebook-ryhmiin sen jäsenet kuuluvat.

Kärnän mielestä poliisien FB-ryhmässä tapahtuneet ylilyönnit pitää tutkia ja niihin syyllistyneitä rangaista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.