Verkkouutiset

Keskustaedustaja ihmeissään: Aletaanko kirkoissa jakamaan Jumalan tuomioita virkamiehille tai poliitikoille?

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee usean suomalaisen seurakunnan päätöstä lukea paastonajan jumalanpalveluksissa ja rukoushetkissä kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mitä seuraavaksi? Ryhdytäänkö jumalanpalveluksissa lukemaan ääneen autenttisia rikostuomioita? On luonnollisesti hyvä ja tärkeää, että kirkko elää ajassa ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta jumalanpalvelukset ovat tällaiseen politikointiin väärä paikka, Mikko Kärnä sanoo.

Kansanedustajan mielestä seurakuntien päätös aiheuttaa henkistä ahdistusta Maahanmuuttoviraston työntekijöissä, jotka ovat tehneet päätökset lakien ja asetusten mukaisesti.

– Miltä mahtaa tuntua virkamiehistä, joiden päälle julistetaan jumalanpalveluksessa Jumalan tuomiota ja lietsotaan seurakunnan vihaa päätöksen tekijää kohtaan? Vaikka turvapaikkapäätöksen luetaan anonyymeinä, ovat ne nettiaikakautena jäljitettävissä päätöksen tehneeseen henkilöön. Onko kirkko nyt varmasti miettinyt toimintaansa loppuun saakka, hän kysyy?

Kärnän mielestä Suomen valtion turvapaikkapolitiikkaa saa kritisoida ja siitä pitääkin käydä keskustelua, mutta kirkon toiminta menee hänen mielestään yli.

–Haluan uskoa asuvani edelleen sekulaarissa valtiossa, jossa maalliset ja taivaalliset asiat on erotettu toisistaan. Tällaiseen kampanjaan mukaan lähteneissä seurakunnissa ajatellaan ilmeisesti toisin. On huolestuttavaa, jos kirkoissa aletaan jakamaan Jumalan tuomioita virkamiehille tai poliitikoille, Mikko Kärnä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)