Verkkouutiset

Koulutetut ja menestyvät ihmiset lopettavat tupakoinnin

Tupakoinnin terveyshaitat ovat Euroopassa kasaantuneet entistä enemmän pienituloisille ja vähän koulutetuille, tuore hollantilaistutkimus osoittaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulosten perusteella korkean koulutus- ja tulotason ja tupakoinnin lopettamisen välillä on yhteys ja tuo yhteys on myös vahvistunut vuosien varrella. Yhdeksänkymmentäluvulla tupakointi väheni tasaisesti kaikissa tuloryhmissä ja etenkin pienituloisten keskuudessa, mutta 2000-luvulla tupakoinnin lopettaminen on yleistynyt pääosin vain korkeasti koulutettujen ja hyvätuloisten parissa.

Hollantilaisten havaitsema kehitys tarkoittaa sitä, että Euroopassa väestöryhmien väliset terveyserot ovat kasvamassa ja tulevat todennäköisesti kasvamaan entisestään. Tupakointi on merkittävä syöpien, sydän- ja verisuonitautien ja monien muiden sairauksien riskitekijä.

Tutkimuksen tulokset perustuvat yhdentoista Euroopan maan ja 64 000 ihmisen aineistoon, joka kerättiin vuosina 1987–1995 ja 2002–2012.

Tulokset julkaistiin Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä.

Asiasta kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)