Verkkouutiset

”Juha Sipilähän on lähes täysin hallituksen linjoilla”

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) on tyytyväinen keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän tarkennuksiin yritysrahoituslinjauksistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilä kertoi Kauppalehden haastattelussa maanantaina, että ”uusi kasvurahasto” tarkoittaakin nykyisten työkalujen, kuten Finnveran ja Teollisuussijoituksen vahvistamista.

– Sipilähän on näillä linjauksilla lähes täysin hallituksen linjoilla. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on useaan otteeseen todennut, että nykyisten välineiden vahvistamista tulee tarvittaessa jatkaa, Sampsa Kataja sanoo.

– Tällä vaalikaudella yritysrahoitusta onkin vahvistettu ennennäkemättömällä tavalla. Esimerkiksi Finnvera aloitti vientiluottojen rahoittamisen kolmen miljardin valtiontakauksella ja Teollisuussijoituksen Kasvurahastojen rahasto II aloitti toimintansa 130 miljoonan pääomalla, jota vielä vahvistettiin 30 miljoonalla ensi vuoden budjetissa, Kataja jatkaa.

Hän muistuttaa, että kokoomus on toistuvasti vaatinut Sipilää tarkentamaan kasvurahastopuheitaan, sillä se on pelännyt käytännössä lopputuloksen olevan tehoton, syrjäyttävän markkinaehtoista rahoitusta ja lisäävän esimerkiksi aluepoliittisin perustein jaettavan rahan määrää veronmaksajien riskillä.

– Järkipuhe näyttää tuottaneen tulosta. Sipilän alkuperäinen esitys uudesta miljardiluokan rahastosta oli ilmeisesti sitä kuuluisaa mielikuvapolitiikkaa. Sipilän esittämä, nykyisten rahoitustyökalujen vahvistaminen 150 miljoonalla vuosittain on edelleen melko paljon, mutta jo järjellisemmässä mittakaavassa, Kataja toteaa.

Lue myös:

Juha Sipilä kaavailee laajaa tulosopua Kauppalehdessä

”Vastuuta paetaan rahastojen taakse – vallankaappauksen laskun maksavat kansalaiset”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)