Verkkouutiset

Kansanedustajalta kova syytös terrorismikirjoituksesta muslimiyhdistykselle

Yhdistyksen nettisivuilla selvitetään kansanedustajan mukaan, että aseistautuneiden surmaaminen voi olla sallittua islamissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) katsoo Helsingin Muslimit Yhdyskunta -yhdistyksen ymmärtävän terrorismia nettisivuillaan.

”Helsingin muslimiyhdyskunta korostaa sivuillaan, että Islam ei hyväksy terrorismia, mutta paljastaa kuitenkin samalla ongelman ytimen. Yhdistyksen mukaan Jihadissa muslimisotilas kamppailee, jotta Allahin sana olisi korkein ja sotiminen niitä vastaan, jotka ovat varustautuneet aseisiin surmatakseen muslimeita, on täysin sallittua Islamissa. Tätä terroristit juuri ajattelevat toimiessaan ja kytkevät vihollisekseen koko läntisen maailman”, Mikko Kärnä kirjoittaa Puheenvuorossa.

”Samalla yhdyskunta tällä lausumalla käytännössä pyhittää esimerkiksi niiden tappamisen, jotka ovat valmiina taistelemaan Daeshin riveissä olevia muslimeita vastaan. Tämä ei varmaankaan ole tarkoitus?”.

Puheenvuoron keskustelussa Kärnä toteaa, että lausumalla ”pyhitetään niiden tappaminen, jotka taistelevat ISIS:ä vastaan. Jos ollaan terrorismia vastaan, niin pitäisi todeta, että myös ’vääräuskoisen’ on oikeutettua taistella tällaista järjestöä ja sen toimintaa vastaan asein. Ja miten määritellään ’viaton’? Nythän tulkinta on, että Suomikin on ’sodassa’ ISIS:ä vastaan yhteisrintamamassa EU:n kanssa.”

Tiedotteessaan Mikko Kärnä ”peräänkuuluttaa Helsingin muslimiyhdyskuntaa tarkentamaan nettisivujensa sanamuotoja terrorismin ehdottomassa torjunnassa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)