Verkkouutiset

Kansanedustajat arkkipiispan homopuheeseen: ”Tytöt ovat tyttöjä, pojat poikia”

Mikko Savola ja Vesa-Matti Saarakkala sanovat, että Kari Mäkisellä on oikeus omaan mielipiteeseensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) sanoo, ettei hän kannata tasa-arvoista avioliittolakia. Hänen mielestään avioliitto tulee säilyttää miehen ja naisen välisenä.

– Tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. On vain niin, että on asioita, joita miehet tekevät ja joita naiset tekevät., Savola sanoi Porin Suomi Areenassa maanantai-iltana.

Hän esitti kantansa kommenttina arkkipiispa Kari Mäkisen puheeseen, jossa Mäkinen pyysi anteeksi sitä, että kirkko on kohdellut homoja huonosti

– Kun ajattelen kaikkea ulkopuolelle työntämistä ja kohtelua, johon olemme vuosikymmenien mittaan kirkkona ja yhteiskuntana syyllistyneet seksuaalivähemmistöjä kohtaan, ja miten edelleen niin tapahtuu, minusta tässä on anteeksipyynnön paikka, Mäkinen sanoi Suomi Areenan avajaisissa.

– On nöyrästi tunnustettava, että omassa silmässä on ollut hirsi ja se vaikuttaa yhä.

Mäkinen viittasi tässä Raamatun lauseeseen, jonka mukaan ihmisen ei tule tuomita muita heidän virheistään, jos hän ei näe omia virheitään.

Savolan mielestä Mäkinen ei toiminut väärin ottaessaan kantaa homojen asemaan.

– Jokaisella meillä on sananvapaus.

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) oli tasa-arvoisesta avioliitosta samaa mieltä kuin Savola. Hänen mielestään tasa-arvoinen avioliitto johtaa siihen, että kaikista yhteiskunnan käsitteistä tehdään sukupuolineutraaleja.

Lisäksi tasa-arvoinen avioliitto voisi johtaa ongelmiin käytännön tilanteissa.

– Miehet menevät sille puolelle, johon miehet menevät, eivätkä naisten puolelle, Saarakkala sanoi.

Hän ei tarkentanut lausuntoaan, mutta hän on aiemmin todennut, että jos tasa-arvoinen avioliitto toteutuu, lesbonaiset voivat pyrkiä uimahalleissa miesten puolelle, koska he tuntevat vetoa muihin naisiin.

Saarakkalan mukaan keskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista ei aina ole ollut asiallista.

– Iskut perinteisen avioliiton kannattajia kohtaan ovat olleet aika törkeitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)