Verkkouutiset

Perussuomalaisten Juho Eerola: Aikooko hallitus puuttua kirkon toimintaan?

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen koskien kirkon aikomuksia suojella paperittomia turvapaikanhakijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juho Eerola on huolissaan arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnoista, joiden mukaan kirkko on varautunut suojelemaan turvapaikanhakijoita, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt ovat maassa vastoin laillista oikeutta ja heidän piilottelemisensa esimerkiksi kirkon tiloissa saattaa rikkoa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja siten kirkon esittämiin lausuntoihin on syytä suhtautua vakavasti, Eerola toteaa.

Hän korostaa, että kirkolle myönnetty erityisasema ei sisällä sen päämiehelle annettavia lainsäädännöllisiä erivapauksia lain tulkinnassa ja toimeenpanossa.

– Olen tänään lähestynyt sisäasiainministeri Petteri Orpoa (kok.) kirjallisella kysymyksellä, jotta saamme selville miten hallitus aikoo menetellä kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden henkilöiden piilotteluun ja avustamiseen Suomessa osallistuvien henkilöiden ja yhteisöjen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)