Perussuomalaisten Juho Eerola: Aikooko hallitus puuttua kirkon toimintaan?

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen koskien kirkon aikomuksia suojella paperittomia turvapaikanhakijoita.

  • LKS 20150519 - Juho Eerola matkalla perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokoukseen Helsingissä 19. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Juho Eerola.

    ()

Juho Eerola on huolissaan arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnoista, joiden mukaan kirkko on varautunut suojelemaan turvapaikanhakijoita, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt ovat maassa vastoin laillista oikeutta ja heidän piilottelemisensa esimerkiksi kirkon tiloissa saattaa rikkoa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja siten kirkon esittämiin lausuntoihin on syytä suhtautua vakavasti, Eerola toteaa.

Hän korostaa, että kirkolle myönnetty erityisasema ei sisällä sen päämiehelle annettavia lainsäädännöllisiä erivapauksia lain tulkinnassa ja toimeenpanossa.

– Olen tänään lähestynyt sisäasiainministeri Petteri Orpoa (kok.) kirjallisella kysymyksellä, jotta saamme selville miten hallitus aikoo menetellä kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden henkilöiden piilotteluun ja avustamiseen Suomessa osallistuvien henkilöiden ja yhteisöjen kanssa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.