Verkkouutiset

Arkkipiispa MTV:lle: Kirkko suojelee paperittomiksi jääviä turvapaikanhakijoita

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan kirkko on varautunut suojelemaan turvapaikanhakijoita, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arkkipiispa Kari Mäkinen kertoo MTV:lle, että kirkossa on varauduttu kielteisiin päätöksiin, joita monet turvapaikanhakijat tämän vuoden aikana saavat. Kielteiset päätökset voivat johtaa siihen, että paperittomiksi jääneet turvapaikanhakijat katoavat viranomaisten ulottuvilta ja hakevat turvaa seurakunnista.

– Tilanteesta on keskusteltu. Kirkon ovet eivät ole kiinni, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan kirkon tehtävä on rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä viholliskuvien luomisen sijaan.

– On luonnollista, että viime päivienkin tapahtumat Brysselissä herättävät pelkoa ja epävarmuutta. Kukaan meistä ei ole pelkästään kulttuurinsa ja uskontonsa edustaja. Meillä kaikille on omat toiveemme ja unelmamme – ja pelkomme, Mäkinen sanoo. Hänen mukaansa pelko ei poistu käskemällä tai kostamalla.

Pääministeri Juha Sipilä on pyytänyt kirkon johtajia osallistumaan Suomen taloustalkoisiin palkanalennuksin. Mäkinen haluaa yhteiskunnan rakentuvan verotuksen, ei hyväntekeväisyyden varaan, ja on valmis maksamaan palkastaan nykyistä enemmän veroa. Kirkon ei Mäkisen mukaan tarvitse olla samaa mieltä päättäjien kanssa.

– Kirkon odotetaan osallistuvan yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta eihän tarkoita sitä, että ollaan odottajan kanssa samaa mieltä, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)