Verkkouutiset

Kokoomuksen Harri Jaskari veneverosta: Kateusveroja kerätään jo ihan riittävästi

Kansanedustaja toivoo, ettei perussuomalaisten ajama venevero toteudu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt veneveron ja kevyiden moottoriajoneuvojen veron toteutuksesta. Lakiluonnokset lähtivät lausuntokierrokselle perjantaina.

Kansanedustaja Harri Jaskari vetoaa Facebookissa, että perussuomalaisten ajama venevero unohdettaisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Please vaikuttakaa kaikki perussuomalaisiin siten, että antaisivat nyt jo asian olla! Kyllä niitä kateusveroja peritään jo ihan riittävästi vaikkapa maailman progressiivisimman palkkaveron kautta! Jaskari sanoo.

Hän toivoo, että lausuntojen aikana ”löytyy joku järki poliittiseen päätöksentekoon”.

Lakiluonnoksen mukaan veneveroa kannettaisiin vesikulkuneuvon moottoritehon tai pituuden perusteella. Veron ulkopuolelle jäisivät ne veneet, joiden moottoriteho on vähemmän kuin 38 kilowattia ja pituus vähemmän kuin 9 metriä.

Veron määrä olisi 100 euroa vuodessa veneestä, jonka moottoriteho olisi 38 kilowattia eli noin 52 hevosvoimaa, ja tämän ylittävältä osalta vero nousisi 2 euroa kilowattia kohden. Veron enimmäismäärä olisi kuitenkin 300 euroa vuodessa.

Jos moottoriteho on pienempi kuin 38 kilowattia, mutta veneen pituus on vähintään 9 metriä, vero olisi 100 euroa. Myös vähintään 9-metriset purjeveneet ovat siten veronalaisia. Vero ei koskisi alus- ja kalastusalusrekisterissä olevia vesikulkuneuvoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)