Verkkouutiset

Ksml: Kenraali soitti sivarille tämän puhuttua lehdessä armeijan ”aivopesusta” – ”miksi ajattelet niin?”

Varusmiespalveluksensa keskeyttänyt mies sai yllättävän puhelinsoiton puolustusvoimien henkilöstöpäälliköltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskisuomalainen uutisoi, mitä tapahtui Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajan Taimo Halmeen keskeytettyä armeijan. Hän antoi tästä löytyvän haastattelun, jossa totesi haluavansa välttää tilanteen jossa toisen ihmisen henki riippuu hänestä. Halme nimitti palveluksen aikana kuulemaansa luentoa ”aivopesuhetkeksi”.

”Joukko 18–19-vuotiaita nuoria kuunteli kirkkain silmin, miten korkea-arvoinen ammattisotilas kertoi, että Venäjä on se taho, joka hyökkää Suomeen, ja näin siihen varaudutaan. Ei aloitettu pehmeästi puhumalla moraalista tai sodankäynnin ja tappamisen oikeutuksesta, vaan suoraan selitettiin, millaisella kalustolla Venäjä tulee ja miten siihen vastataan”, Taimo Halme arvosteli armeijakokemustaan.

Samana päivänä Halmeen puhelin soi. Toisessa päässä oli kenraaliluutnantti, pääesikunnan henkilöstöpäällikkö Sakari Honkamaa.

Miehet kävivät varttitunnin keskustelun Suomen puolustamisesta ja armeijan keskeyttäjien syistä. Halmeen mukaan keskustelu ei ollut tuohtunut, vaan molemmin puolin asiallinen.

– Hän halusi lisätietoja siitä, miksi ajattelen niin kuin ajattelen, Taimo Halme kertoo.

Halme sanoo olevan hienoa ”jos hänen kokemuksensa vuoksi varusmiespalvelukseen pohditaan parannuksia”.

– Harvoinpa sitä kenraalit soittelee, hän hämmästelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)