Verkkouutiset

Uusi laki kieltää autossa olevan jahtiaseen näkymisen ulos – ”järjetöntä”

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto on huolissaan uuden ampumaratalain vaikutuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Reijo Hongiston (ps.) mukaan eduskunnan perjantaina päättämä ampumaratalaki tekee aseiden lyhytaikaiseen säilyttämiseen rajun muutoksen.

Uuden lain mukaan lataamattomana suojuksessaan olevaa ampuma-asetta saa säilyttää lyhytaikaisesti lukitussa ajoneuvossa, jos asesuojus on sijoitettu siten että ajoneuvon ulkopuolelta ei ole havaittavissa että ajoneuvossa on ampuma-ase. Riittävää ei Hongiston mukaan ole, että suojus peitetään esimerkiksi kankaalla.

– Käsitykseni mukaan ensi syksyn jahdissa asesuojus voi olla laillisesti vain auton ikkunattomassa osassa, eli henkilöauton takatavaratilassa taikka pakettiauton takaosassa, Hongisto kertoo tiedotteessaan.

Hän arvioi ongelmia olevan luvassa, kun karhu- tai hirvijahtiin osallistuva metsästäjä ajaa jahtipäivän aamulla autonsa metsästysmajan pihaan ja menee sisälle kuuntelemaan jahtipäällikön ohjeita. Pihassa saattaa Hongiston mukaan olla kymmeniä autoja, joissa kaikissa on aseita lyhytaikaisessa säilytyksessä. Metsästysmajaan niitä ei voi hänen mukaansa turvallisuussyistä viedä.

– Tämä on aivan järjetön päätös jota taivastellaan viimeistään ensi syksyn karhujahdin aloituksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)