Verkkouutiset

Hjallis Harkimo: Juha Sipilän painostus toimittajaa kohtaan on median itsensä keksimä asia

Kansanedustajan mielestä pääministeri vain puolusti omaa oikeuttaan tulla kuulluksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjä-kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.) kertoo Iltalehden blogissaan lukeneensa kohutut viestit, jotka pääministeri Juha Sipilä oli lähettänyt Yleisradion toimittajalle.

– Selvästi Sipilällä on palanut kattila pohjaan. On selvää, ettei pääministerin kuuluisi lähettää tuollaista määrää viestejä, Harkimo kirjoittaa.

– Mutta kaikki me olemme ihmisiä. Olen ollut julkisuudessa parikymmentä vuotta pidempään kuin pääministeri ja voin kyllä tunnustaa, että aina ei ole tullut toimittua ”niin kuin kuuluisi”. Joskus menee hermo ja tulee tehtyä ja sanottua asioita, joita saa sitten katuen lukea seuraavana päivänä lehdestä – niin kuin pääministeri nyt.

Kansanedustaja kehottaa kuitenkin muistelemaan mistä koko soppa alkoi: väitettiin, että Sipilä on painostanut toimittajaa.

– Se on median itsensä keksimä asia, toimittajien johtopäätös ilman mitään todisteita. Sipilähän vain puolusti omaa oikeuttaan tulla kuulluksi häntä koskevassa asiassa, jossa hän on syytetyn penkillä. Siinä ei ole mitään väärää.

Hänen mukaansa ”julki tulleista viesteistä ei voi lukea mitään painostusta”.

– Sitä paitsi, vaikka Sipilä olisi suoraan painostanutkin, niin sehän olisi toimittajien selkärangan vastuulla sitten olla taipumatta.

– Jos joku tässä on sössinyt niin Yleisradio sisäisillä kielloillaan ja varoituksillaan.

Harkimo sanoo kyllä ymmärtävänsä toimittajien ”jonkinlaisen sankari-identiteetin, jossa omaa itsenäisyyttä merkataan” vaikka oman firman muroihin.

– Esimerkiksi on todella kummallista, että Sipilän lähettämiä viestejä julkaistiin, vaikka tämä itse pyysi, ettei niin tehtäisi. Ihan ihmisten väliseen normaalin kanssakäymiseen kuuluisi, että tuollaista toivetta kunnioitettaisiin. Taas kävi selväksi, ettei toimittajiin yksinkertaisesti voi luottaa eikä heille kannata puhua mitään niin sanotusti ”luottamuksella”, Hjallis Harkimo toteaa.

Hänen mielestään on toisekseen käynyt selväksi, ettei Yleisradion kokoinen laiva pysy kenenkään käsissä ”varsinkaan, kun kohun liepeille kerääntyi heti Ylestä lähteneitä toimittajia ja muita, jotka haluavat maksaa vanhoja kalavelkoja”.

– Oppositio on tietysti ruokkinut kohua aivan päättömillä jutuilla, koska sille aukesi tilaisuus saada Sipilä huonoon valoon. Suomi on nyt muka Unkarin tiellä. Melkoista potaskaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)