Verkkouutiset

Vihreille raskaita syytöksiä Kreml-elokuvasta

Vihreiden europarlamentaarikko puolustaa miesystävänsä elokuvaa väitteiltä Moskovan propagandasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi tässä jutussaan Brysselissä käynnissä olevasta riidasta, joka koskee vihreän europarlamentaarikko Heidi Hautalan miesystävän Andrei Nekrasovin The Magnitsky Act – Behind The Scenes -elokuvaa.

Moskovassa vankilassa kuolleesta Sergei Magnitskista (1972-2009) kertovan elokuvan esitys Brysselissä, jota Hautalan piti emännöidä, peruttiin keskiviikkona yllättäen juridisista syistä.

Magnitskin leski ja äiti syyttävät tiedotteessaan Euroopan parlamentin vihreitä ”valheellisen ja loukkaavan” elokuvan esityksestä. Perhe vastustaa kategorisesti elokuvan esittämistä.

Nekrasovin elokuva päätyi Moskovan viralliselle kannalle Sergei Magnitskin kuolemasta. Elokuvassa väitetään Magnitskin itsensä syyllistyneen verovilppiin.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, että kaksi Magnitski-listalla nimettyä venäläistä tuli Brysseliin osallistuakseen elokuvan näytökseen. Heidi Hautala puolustaa heitä twitterissä todeten, etteivät he ole matkustuskiellossa.

Heidi Hautala julkisti nettisivuillaan elokuvan aiotun näytöksen puheensa. Siinä hän toteaa, että ”tunnettuna Kremlin arvostelijana minulla ei ole syytä miellyttää venäläistä lojaalia mediaa”. Hänen mukaansa Magnitski-kampanja ”ansaitsee tulla syvältä valaistuksi, myös kulissien takaa”.

Oheisessa twiitissä Heidi Hautala kommentoi sanoilla ”raha on valtaa”. painostusta, joka johti esityksen perumiseen.

Magnitski-kampanjan perustaja Bill Browder sanoo meneillään olevan ”Sergei Magnitskin kuoleman jälkeinen häpäisy”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)